Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Mit jelentenek ezek a vérvétel...

Mit jelentenek ezek a vérvétel eredmények?

Figyelt kérdés

Vérvétel alapján magas gyulladás volt kimutatható a májamban ezért az orvos előírt májspecifikus vérvételeket és ezek lettek az eredmények.

[link]

Időpontot hónap végére kaptam és addig kíváncsi lennék, hogy vajon mit jelenthetnek. Próbáltam utánaolvasni, de egyáltalán nem értek hozzá. Ha jól értem akkor elvileg a Hepatitis B víruson átestem és védve vagyok. Ez esetben nem is fertőzök meg vele másokat? Illetve a másik két vírusnak hogy értelmezhető az eredménye?

Előre is köszönöm a válaszokat!

2022. márc. 11. 19:40
 1/3 anonim ***** válasza:

Nem vírus okozta a májenzim emelkedésed. Ezt mutatják a specifikus vírus elleni antitestek, és a vírusfertőzésnél a GPT magasabb szokott lenni, mint a GOT. Tovább kell vizsgálni, hogy miért magas a GOT érték, gondolom erre kaptál időpontot.

Nem fertőzöl másokat hepatitis B-vel, védett vagy, oltást kaphattál. A többi vírust (CMV és EBV) már korábban megkaptad (mint egyébként a népesség 80%-a), a jelenlegi betegségedben nincs szerepük.

Az autoimmun paraméterek is negatívak, tehát nem autoimmun májbetegséged van.

2022. márc. 11. 20:00
 2/3 anonim ***** válasza:
Még annyit, hogy hepatitis B fertőzésed soha nem volt, akkor az anti-HBc pozitív lenne. Az oltástól származó anti-HBs megvéd.
2022. márc. 11. 20:05
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a választ!
2022. márc. 11. 20:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!