Mit jelentenek ezek a vérvétel eredmények?
Vérvétel alapján magas gyulladás volt kimutatható a májamban ezért az orvos előírt májspecifikus vérvételeket és ezek lettek az eredmények.
Időpontot hónap végére kaptam és addig kíváncsi lennék, hogy vajon mit jelenthetnek. Próbáltam utánaolvasni, de egyáltalán nem értek hozzá. Ha jól értem akkor elvileg a Hepatitis B víruson átestem és védve vagyok. Ez esetben nem is fertőzök meg vele másokat? Illetve a másik két vírusnak hogy értelmezhető az eredménye?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Nem vírus okozta a májenzim emelkedésed. Ezt mutatják a specifikus vírus elleni antitestek, és a vírusfertőzésnél a GPT magasabb szokott lenni, mint a GOT. Tovább kell vizsgálni, hogy miért magas a GOT érték, gondolom erre kaptál időpontot.
Nem fertőzöl másokat hepatitis B-vel, védett vagy, oltást kaphattál. A többi vírust (CMV és EBV) már korábban megkaptad (mint egyébként a népesség 80%-a), a jelenlegi betegségedben nincs szerepük.
Az autoimmun paraméterek is negatívak, tehát nem autoimmun májbetegséged van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!