Súlyosan elhízott fiatalként érdemes felvennem a negyedik oltást?
Szép elmélet, hogy az oltások miatt lett egyre lightosabb a covid.
De a valóság az, hogy ez a természetes lefolyása az új vírusoknak.
Az egyáltalán nem átoltott országokban ugyanúgy alig van már halott.
Az omicron már csak egy gyorsan terjedő kis tüsszentés, és mivel semmi más kórokozóra nem tesztelnek ilyen serényen, nyilván rengeteg kórházi halottban ki lehet mutatni a covidot.
Ismerős aki bement kórházba dolgozni, azonnal elkapta az egész család, 0 tünettel, de a tesztelés miatt kiderült.
Sok birka, hát nincs is kovid meg semmi, ez csak politika és üzlet.
Agy mosottak lettek az emberek.
Covid van de nem az oltások miatt lazítanak a szabályokon, hanem azért, mert gazdaságilag és társadalmilag is tarthatatlan ez az állapot hosszabb távon. 2 év alatt elég sok korlátozás volt, még ha megszakításokkal is, cserébe világszintű méreteket ölt most a gazdasági hanyatlaság.
Az oltás nem véd meg a fertőzéstől, a terjesztéstől és annak esélye, hogy megvéd a súlyos lefolyástól is csupán egy valószínűségen alapuló feltételezés (ami megdőlni látszódik). Ezek a vakcinák sajnos nem váltak be, sosem voltak elég hatásosak, cserébe nem is biztonságosak.
Nyilván egyfajta placebo hatásként azért tud működni és meg tudja nyugtatni azokat, akik még bíznak bennük. Ők majd max akkor csodálkoznak ha mégis súlyos lefolyású lesz a betegség náluk. De inkább kerülje el mindenki a megbetegedést, amennyire csak lehet.
Kérdező: ha úgy érzed, adasd be magadnak. Megosztó a vélemény. Én nem vagyok oltásellenes de a fenti érvek miatt nem oltattam be magam. Viszont teljesen meg tudom érteni azokat, akik félnek a vírustól és bevállalják a vakcinákat. Azokat is, akik bármilyen zsarolás miatt oltattak. Az egyén önmaga döntse el, hogy milyen érdekből oltat vagy sem.
Egyébként a vírus valóban szelídülni látszódik, úgyhogy én a helyedben várnék, főleg hogy nemrégiben kaphattad meg a 3. oltásod is. De ahogy érzed.
Nem értem melyik agymosott hiszi, hogy az oltásnak köszönheted, hogy lement a járvány idénre. Tavaly előtt amikor nem volt oltás hogy ment le? xDD Hát jött a nyár és elment nyaralni. Azóta 3-4szer oltottak is ugyan úgy elkapják és ugyan olyan tünetekkel hordják ki mint az oltatlanok.
Tehát nincs értelme neked itt 8-9 adagot beadatni. Majd max, ha lesz új oltás, mert az a 2019-es vírustörzs ami ellen kifejlesztették már nem létezik, te meg akarod a 4.-et? Hát ha ennyi eszed van akkor hajrá, kásler örülni fog neki.
Véletlenül se fogyjál le, ne kezdj életmódváltásba!
Az oltás fogja megoldani a gondjaidat.
Az omikron ellen már állítólag nem igazán hatnak az oltások.
Viszont ez tényleg "csak" egy erős nátha, nem támadja a tüdőt! Én most voltam benne, 1 hét volt a 'neheze' és azóta köhögök kicsit, de ez nálam megszokott illetve csendesül a köhögés is.
Ettől függetlenül orvost kérdezz.
Próbálj meg fogyni, tudom, hogy baromi nehéz! De te leszel boldogabb!
Felesleges mostmár az oltás, jön a háború.
M-I-N-D M-E-G-H-A-L-U-N-K .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!