Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » A helyemben elkapnátok az...

A helyemben elkapnátok az omikront?

Figyelt kérdés

A szomszédom épp covidos, vagyis lenne rá lehetőségem.

És ha túl lennék rajta akkor legalább nem kéne oltatnom.

Ugye az omikron nem okoz súlyos tüneteket, viszont kialakítana egy teljes körű védelmet, szemben az oltás által okozott részleges védelemmel.

Vagyis nem kéne tartanom a esetleges későbbi variánsoktól sem.

30 vagyok, falun nőttem fel így nem lenne szabad hogy gondot okozzon.

Szomszédaim 40 körüliek és kb egy náthaként élik meg.

2022. jan. 30. 12:43
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
72%

5. vagyok

Épp azt magyarázom, hogy nincs olyan, h az immunrendszered kb tudni fogja évek múltán, hogy mit tegyen csak azért, mert már átestél a víruson korábban. Amikor újra jön a vírus, az a teljesen más helyzet: se az immunrendszered nem lesz ugyanaz, mint az előzőnél volt, se a vírus, mivel egy másik variánssal fogsz találkozni. Természetesen nagyobb az esélye, hogy jól jössz ki belőle, ha előtte egyszer már átestél rajta, de nem veheted biztosra. És mivel nem veheted biztosra, így óriási hazárdjáték direkt megfertőződni. Sőt, nem csak azt nem veheted biztosra, hogy a mostani fertőzés évek múltán segít rajtad, hanem azt se, hogy a mostani fertőzés olyan lesz, ahogy elképzelted. Nem mindenkinél olyan, mint egy könnyű nátha.

2022. jan. 30. 14:50
 12/16 anonim ***** válasza:
72%
A te logikád alapján csak olyanok halnak meg influenzában, akik korábban még sosem estek át rajta. Ez azt jelentené, hogy a gyerekek esnek áldozatul. De a valóságban a legyengült szervezetet, az alapbetegséggel rendelkezőket és az időseket veszélyezteti az influenza is. Nem a gyerekeket. Azaz azokat viszi el, akik korábban már tuti átestek rajta jó párszor. Csak akkor még fittebbek, fiatalabbak voltak, túlélték. Hiába élsz túl 5 influenzát, simán elvihet a 6.
2022. jan. 30. 15:03
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Mondom oltatlanként, illetve enyhe lefolyású coviddal a hátam mögött, hogy semmilyen vírusfertőzést nem egészséges elkapni, ne kísértsd a sorsot.

Ha meg esetleg elkapod és enyhe lesz örülsz, mert az oltással ellentétben kapsz egy erős nyálkahártyavédelmet is. De direkt ne akad elkapni, mert bármilyen vírusfertőzésnek lehetnek hosszabb távon is mellékhatásai.

2022. jan. 30. 16:21
 14/16 anonim ***** válasza:
17%
Ezek az antivaxerek tényleg full hülyék...
2022. jan. 30. 17:41
 15/16 anonim válasza:
100%
Én elkaptam. Első nap kis torok kaparás. Akkor gondolni sem gondoltam hogy az. Másnap mellkason szúrt, láz, fájdalom mindenhol, fejfájás.. Harmadik nap hőemelkedés de azonkívül jól voltam. 4.naptól szédülés hányinger gyengeség. Na ez viselt meg rendesen. Több napig tartott és még most sem mondanám több mint egy hét után h tök jól vagyok. Hamar elfaradok stb. A 4 éves kislányomnak a torka fájt és az orra volt bedugulva ő is az volt. Én is 30 éves vagyok. Szóval elég lutri az egész. Az immunrendszer állapotától is függ sztem. Ja egy idősebb ismerősöm kórházba került súlyos tüdőgyulladással... Én nem kockázatatnék direkt. De legyen a te döntésed.
2022. jan. 31. 17:21
 16/16 anonim ***** válasza:
86%
Mára tudjuk, hogy az oltás sem ér nagyon semmit. Szándékosan ne akard azért elkapni de oltott vagy oltatlan vagy teljesen mindegy. Mindenki másképp reagál rá. Én nem oltattam szerencsére enyhe megfázással megúsztam. Nem akarok 4 havonta oltakozni
2022. jan. 31. 17:35
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!