Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Hogy kell ezt értelmezni? ha...

Hogy kell ezt értelmezni? ha két oltás után lettem fertőzött, kérnem kell valami igazolást vagy automatikusan érvényes a védettségi / oltási igazolvány?

Figyelt kérdés

a rendeletben így írják: Ha valaki két oltást követően lesz fertőzött, akkor a fertőzés igazolásától számított 6 hónapig lesz érvényes az igazolványa. (...) A jelenlegi védettségi igazolványok cseréjére nincs szükség, a QR-kód alapján lehet majd ellenőrizni az okmány érvényességét.

mit kell hova küldeni? hogy kell intézni?

2022. jan. 24. 11:00
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

+ teszttől számít. Nem kell tenned semmit, amikor anno beteg voltam nekem sem kellett tenni semmit, az orvos elküldött a mentőknek, bekerültem a rendszerbe. Elmentem tesztelni, + lett, az felkerült a rendszerbe, emiatt aztán jött a kártya, sehol nem kértem, a + teszt alapján jött.

Ebből kiindulva most ugyanez, a + teszt hosszabbítja fél évvel a kártyéd, amennyiben hamarabb lejárna mint 6 hónap. Ha később járna le értelem szerűen az az időpont a lejárat.

2022. jan. 24. 17:59
 12/13 A kérdező kommentje:

előző írta: "amennyiben hamarabb lejárna mint 6 hónap."

ezt nem értem, febr 15 után minden más lesz, nem lejár hanem érvénytelen lesz 2 oltással.

mivel febr 15 előtt lettem pozitív, de a 2. oltás után már több mint 6 hónap telt el, ezért nem értem, hogy számít...

2022. jan. 24. 19:08
 13/13 anonim ***** válasza:

Csak annyit tudok biztosan (mert kikerestem a kormányrendeletből), hogy a 2 oltás utáni átesettség csak akkor hosszabbítja meg fél évvel az igazolvány érvényességét, ha az igazolt fertőződés a 2. oltás utáni 6 hónapon belül történt.

Magyarul ez az áteséssel hosszabbítós engedmény csak azoknak szól, akik csak azért nem tudták az elvárt fél éven belül beadatni a harmadik oltást, mert közbejött a megfertőződés. Ők kapnak még egy kis haladékot, hogy a fertőzés után pár hónappal felvehessék a harmadikat a védettségijük lejárása nélkül. Mindenki másnál megszüntetik azt, hogy áteséssel lehessen "védettséget" szerezni, mostmár csak az oltás számít.

Én is most lettem covidos, két oltásom van, de már 8 hónapja, hogy megkaptam a másodikat. Így az én kártyám érvényessége nem hosszabbodik meg...

2022. jan. 25. 17:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!