Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Ilyenkor mik lehetnek a...

Ilyenkor mik lehetnek a következmények?

Figyelt kérdés
Diákmunkára jelentkeztem, eddig még sose voltam az adott helyen ez lett volna az első munkanapom! A sok korona vírusos ember miatt, minket állandó jelleggel kell tesztelni a suli kérésére! Ilyen otthoni gyorstesztel! Ma reggel is ez volt és pozitív lett a tesztem! Természetesen fotóztam egyből és küldtem át a sulinak és a kapcsolattartónak is aki a munkát intézte! A suli rábólintott, viszont a kapcsolattartó az eset után a képre kér még egy igazolványt is! Viszont ezt a tesztelés után jó sok idővel kérte! Én nekem meg már nincsen meg!

2022. jan. 23. 10:15
 1/8 anonim ***** válasza:
Ha ma reggel lett pozitív a teszt, akkor mit értesz "jó sok idő" alatt? Még mindig csak reggel 10 van. Mit kért ami nincs meg? Nekem nem érthető ebből.
2022. jan. 23. 10:18
 2/8 A kérdező kommentje:
6 körül lett meg a tesztnek az eredménye! Le fotóztam, átküldtem és több óra telt el mire írta hogy még mi kell neki! A teszt meg már nincsen meg!
2022. jan. 23. 10:21
 3/8 anonim ***** válasza:

Ugyanezt tudod leírni neki, és vagy elfogadja, vagy akkor újra tesztelned kell.

Közben az elmúlt 20 percben azon gondolkodtam, hogy mennyire érdemes ebbe belekötni vagy sem, kinek és milyen következménnyel jár-e és egyáltalán jól gondolom-e a dolgot, és hogy leírjam-e ide, de ha már ennyi időt foglalkoztam vele, csak úgy zárójelesen berakom, mint gondolatmenet:

[Az mondjuk jogilag eléggé aggályos dolog, ha tőled itt most azt kérik, hogy fotózd le a pozitív tesztedet, és mellé még egy igazolványképet is rakj, hogy nem kamuzol. És ezt küldd el, amit ők esetleg még tárolnak is. Én megtagadnám a dolgot, mivel eléggé esélyes, hogy jogszerűen nem kezelhetik így az adataidat.

Itt van egy elég hasonló leírás a munkáltató és védettség kérdéskörében:

[link]

"A munkáltatónak mint adatkezelőnek a személyes adatok kezelésének (így a munkavállaló koronavírus elleni védettsége tényére vonatkozó adatok kezelésének) pontos célját és az adatkezelés jogszerűségét alátámasztó jogalapot kell elsőként meghatároznia. A jogalapkapcsán a Hatóság felhívja a figyelmet arra, hogy a védettség ténye, azaz akár a COVID-19 betegségből történő felgyógyulás, akár az oltottság ténye aGDPR 4. cikkének 15. pontja szerint a személyes adatok különleges kategóriáiba tartozó egészségügyi adatnak minősül.

Ezen adatok kezelésének a jogszerűségéhez tehát egyrészt a GDPR 6. cikk (1) bekezdésében található jogalapok valamelyikének, valamint a GDPR 9. cikk (2) bekezdésében foglalt további feltételek – a jelen tájékoztatóval érintett esetben a b), h), vagy i) pontok – valamelyikének az adatkezelő által igazolt fennállása szükséges, ezek hiányában ugyanis egészségügyi adatok kezelése a GDPR 9. cikk (1) bekezdése értelmében tilos"

Igen, tudom hogy ez az oltottságról szól, de az hogy te pozitív vírusos vagy ugyanolyan különleges személyes (egészségügyi) adat.]

2022. jan. 23. 10:45
 4/8 anonim ***** válasza:
Milyen igazolványt kér ami nincs meg?
2022. jan. 23. 10:47
 5/8 A kérdező kommentje:
Magát a tesztet kéri! Ami már nincs meg! Meg nem is igazán szeretném neki becsatolni az okmányonat!
2022. jan. 23. 10:51
 6/8 anonim ***** válasza:
Par óra alatt jött a kukÁsautó vasárnap??
2022. jan. 23. 11:20
 7/8 Ypszilon1980 ***** válasza:
Tesztet nem kérheti, egyrészt, mert fertőző forrás, másrészt mert 15 perc után akármi látható rajta az nem számít, csak az amit 15 perc alatt mutat. Harmadrészt lefotózni úgy kell, hogy mellette ott van pl. a személyid vagy valami azonosításhoz alkalmas igazolvány, stb. Így önmagában nem ér semmit.
2022. jan. 23. 11:46
 8/8 anonim ***** válasza:
Akkor nézzed át a szemtest.
2022. jan. 23. 16:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!