Ez jónak számít?

Figyelt kérdés
Tavaly áprilisban voltam koronavírusos, most csinaltattam egy vérvizsgálatot, ahol az jött ki eredményként, hogy 95 százalékban védett vagyok. Nincs egy oltásom sem. A papíron úgy jelzi, hogy 30 százalék alatt már nincs igazán védettség, akkor ez még elég jó.

2022. jan. 20. 17:59
1 2
 1/15 A kérdező kommentje:
Tekintve, hogy az oltások nem igazán hatnak az új variáns ellen, még mindig a természetes védettség a legjobb eszerint.
2022. jan. 20. 18:00
 2/15 anonim ***** válasza:
53%
Régi variánsokon átesettség sem sokat ér az omikron fertőzés ellen, szóval lehet jobb lenne megerősíteni azt a védelmet.
2022. jan. 20. 18:17
 3/15 A kérdező kommentje:
Erősíti a lóf@sz. Marhaságot beszélsz. 95 százalék az 95 százalék. Az oltás nem eléggé hatásos, ezt beszélik már mióta, illetve látszik is, a kínairól pedig kiderült, hogy konkrétan semennyire nem véd az omikron ellen. Az omikron pedig éppen az, hogy a legenyhébb változat, többnyire felső légúti megbetegedést okoz, ki lett mondva. Tehát ez ellene meg pláne hülyeség oltakozni.
2022. jan. 20. 18:24
 4/15 A kérdező kommentje:
Nekem amúgy nyálkahártya immunitásom is van, ez a nem mindegy.
2022. jan. 20. 18:25
 5/15 anonim ***** válasza:
48%

Ez nagyon jonak szamit bizony

Neked teljes immunitasod van👍🏻

2022. jan. 20. 18:50
 6/15 A kérdező kommentje:
Nem tervezek egyelőre oltatni. Nem azt mondom, hogy akár fél év múlva sem adatok be minimum egyet, de most semmiképp sem. 1-2 oltásban gondolkodok egyébként is. Viszont el lehet akkor gondolkodni, hogy mekkora idétlenség, amit a politika csinál. Aki beoltattja magát minimum hárommal, az számít majd oltottnak, talán védettnek is azt tekintik, holott nem hiszem, hogy tőlem védettebb lesz az illető, főleg, ha át sem esett rajta. Lehet, hogy nekem semmi jogom nem lesz 95 százalékos védettséggel.
2022. jan. 20. 19:33
 7/15 anonim ***** válasza:
94%

Mi az, hogy 95 százalékban védett vagy? :D

És az honnan jött, hogy "nyálkahártya immunitásod" is van? Ezekre jó lenne valami konkrét, számszerűsített érték, mert így a konyhanyelven ez egyelőre nem jelent semmit.

"még mindig a természetes védettség a legjobb eszerint" - az oltás mindig magasabb antitestszámot produkált, és a sejtes immunitást is triggerelni tudja, hasonlóan a fertőzéshez. Ahogy az omikron ellen nem jók az oltás által létrejött antitestek, úgy a régi fertőzés után sem lesznek jók, amik egy "másik" vírusra készültek.

2022. jan. 20. 20:21
 8/15 A kérdező kommentje:
Aki elkapta a vírust, annál kialakul egy úgynevezett nyálkahártya immunitás (olvass utána), mivel azon keresztül jut be a vírus. Az, hogy mit jelent a 95 százalékos védelem, egyértelmű. Ez úgy jön ki, hogy megnézik az antitestek számát, és ennek függvényében számolnak. Azt pedig ne próbáld már beadni, hogy a vakcina nagyobb védelmet ad, mint az átesettség.
2022. jan. 20. 21:36
 9/15 anonim ***** válasza:
88%

"Az, hogy mit jelent a 95 százalékos védelem, egyértelmű. Ez úgy jön ki, hogy megnézik az antitestek számát, és ennek függvényében számolnak." - Rendben, akkor mutasd meg kérlek, mit osztanak mivel, hogy kijön ez a 95 százalék, szerepelnie kell a leleten. Valahogy nekem a magánlabor nem adott semmi százalékot, kaptam egy számot, a kötő antitestek számát milliliterenként, és hogy ez védettséget jelent-e, ezen kívül semmit. Nem is értem, hogy adhatnának ilyen százalékot, miután még nincs konszenzus arról, hogy mennyi antitest kell a megfelelő védelemhez.

Másrészt pedig de, a delta ellen pl. jobb volt az oltás, mint egy korábbi átesés. És van egy rossz hírem: a nyálkahártya immunitás, amire gondolsz nem tart sokáig (főleg nem a delta ellen, ami az orrban 1000x nagyobb koncentrációban volt jelen, oda semmilyen immunitás nem lesz elég). Vannak, akik 3x kapták el. Van, aki 2 hónap különbséggel kapta el. Az enyhébb lefolyás ott is annak volt köszönhető, hogy a szervezetben mélyebbre jutva még egy viszonylag erős védelemmel találkozott.

2022. jan. 20. 21:53
 10/15 A kérdező kommentje:
Könyörgöm, attól, hogy te nem tudod, még ők tudják. Igen, van olyan is, amelyik antitest számot mutat, még az árát is tudom, 9000 forint lett volna, de az enyém másik fajta, ez százalékos, 11000 forint volt.
2022. jan. 20. 21:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!