Ez jónak számít?
Ez nagyon jonak szamit bizony
Neked teljes immunitasod van👍🏻
Mi az, hogy 95 százalékban védett vagy? :D
És az honnan jött, hogy "nyálkahártya immunitásod" is van? Ezekre jó lenne valami konkrét, számszerűsített érték, mert így a konyhanyelven ez egyelőre nem jelent semmit.
"még mindig a természetes védettség a legjobb eszerint" - az oltás mindig magasabb antitestszámot produkált, és a sejtes immunitást is triggerelni tudja, hasonlóan a fertőzéshez. Ahogy az omikron ellen nem jók az oltás által létrejött antitestek, úgy a régi fertőzés után sem lesznek jók, amik egy "másik" vírusra készültek.
"Az, hogy mit jelent a 95 százalékos védelem, egyértelmű. Ez úgy jön ki, hogy megnézik az antitestek számát, és ennek függvényében számolnak." - Rendben, akkor mutasd meg kérlek, mit osztanak mivel, hogy kijön ez a 95 százalék, szerepelnie kell a leleten. Valahogy nekem a magánlabor nem adott semmi százalékot, kaptam egy számot, a kötő antitestek számát milliliterenként, és hogy ez védettséget jelent-e, ezen kívül semmit. Nem is értem, hogy adhatnának ilyen százalékot, miután még nincs konszenzus arról, hogy mennyi antitest kell a megfelelő védelemhez.
Másrészt pedig de, a delta ellen pl. jobb volt az oltás, mint egy korábbi átesés. És van egy rossz hírem: a nyálkahártya immunitás, amire gondolsz nem tart sokáig (főleg nem a delta ellen, ami az orrban 1000x nagyobb koncentrációban volt jelen, oda semmilyen immunitás nem lesz elég). Vannak, akik 3x kapták el. Van, aki 2 hónap különbséggel kapta el. Az enyhébb lefolyás ott is annak volt köszönhető, hogy a szervezetben mélyebbre jutva még egy viszonylag erős védelemmel találkozott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!