Covid után mennyi idő után sportolhatok újra?
Sziasztok ! Sajna elkaptam a covidot, enyhe tüneteim vannak : orrfolyás,köhögés, hőemelkedés,egy nap volt csak 38 fokos lázam.
A sport nagy szerepet játszik az életemben futok ,úszok, edzek teremben és itthon is, így számomra elképzelhetetlen,hogy 6-8 hétig ne sportoljak.
A kérdésem az lenne,hogy aki átesett a covidon hány hetet várt ,míg újra elkezdett sportolni? Illetve,milyen vizsgálatokon kell résztvennem, hogy megállapítsák ,hogy sportolhatok e?
Én rendesen beteg voltam 2 hétig.
Azért 2 héttel utána már elkezdtem megint bicajozno, persze csak fokozatosan, kb semmihez nem volt energiám, aztán 1 hónap alatt már minden a régi volt, gond nélkül feltekertem a János-hegyre, ugyanannyi idő alatt, mint előtte.
Szerintem rossz az ha 6-8 hétig tespedsz, eleve a tüdőd sem tud akkor tisztulni, meg az egész szervezeted takarékon van.
Ha jobban érzed magad, ÓVATOSAN el kell kezdeni a terhelést, és ha nem bírod, nem szabad erőltetni.
Kedves 5.!
Azért mert valaki lusta megmozdulni és képtelen elhinni, hogy a sport mennyire fontos egyeseknek és igenis hiányzik - mint a dohányosnak egy szál cigi ébredés után- ez is szinte függőség! 11 év versenysport után már nem edzek heti 6-8 alkalommal mint régen, de ha heti 3 szor nem jutok le a futópályára úgy érzem bekattanok! Nem kell a konditermi edzést, vagy akármelyik sportot lenézni. Az irigység, a féltékenység beszél Önből, vagy esetleg azt a pár centit ott lent próbálja ezzel kompenzálni? :)
Kedves 6.
Nem jött be.
Én is sportolok (kerékpár, úszás). De nem gyurmázok, az nem sport, sok esetben kifejezetten káros (nem, itt most nem a szerekre gondolok, bár arra is gondolhatnék) és persze az esetek 99%-ban (de inkább 100-ban) önértékelési- és testképzavarokra vezethető vissza ennek a mozgásformának az űzése. Az állóképességi sportokkal ellentétben maradandó eredménye sincs, már 1 hét kihagyás is meglátszik, a végleges abbahagyása után pedig 1 éven belül nyom nélkül eltűnik minden hatása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!