Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Miért nem hagyják békén az...

Miért nem hagyják békén az embereket a koronavírussal?

Figyelt kérdés

Egyszerűen nem értem. Amikor ők is beismerték hogy az emberek többségénél enyhe nátha szerű betegséget vagy még azt sem okoz.

Azt is beismerik rendszeresen hogy akik belehalnak leginkább csak idős/krónikus betegek.

Sőt, azt is mondták hogy vannak akik valójában a haláluknak nem a koronavírus a fő okozója, hanem egy társbetegség.

De még így is alacsony a halálozás.

2022. jan. 15. 09:25
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
1%

9

Az egészséges huszonéves is szorulhat kórházi ápolásra a COVID miatt és akkor a nővér végképp nem tudja beadni addig a kemót.

Oltásellenes birka. Csak, hogy a te stílusodat használjam. Szánalmas a vergődésetek.

2022. jan. 15. 12:36
 12/28 anonim ***** válasza:
11%
Egyébként nagyon kevés az egészséges huszonéves és nem tudják az orvosok se, mi számít rizikófaktornak COVID kapcsán.
2022. jan. 15. 12:37
 13/28 anonim ***** válasza:
80%

Eddig nem szóltam hozzá, de emellett nem tudok szó nélkül elmenni.

“Egyébként nagyon kevés az egészséges huszonéves”

Erről statisztika és forrás merre van?

2022. jan. 15. 12:59
 14/28 anonim ***** válasza:
27%

13

Szerintem ILYENRŐL nincs forrás.

Viszont szögezzük le, hogy aki egészséges, annak nincs allergiája gyakori élelmiszerre, nincs légúti allergiája semmi anyagra, ami gyakran jelen van, nincs enyhe asztmája SE (se allergiás, se egyéb jellegű), nincs COPD-je, nincs elhúzódó köhögése, a vérképében nincsenek csillagok vagy maximum átmenetileg egy nagyon pici, 1 tizedes eltérés, nem fejfájós, nem zúg a füle, nem dugul az orra (féloldalasan se), nem krákog, nem fájnak a végtagjai, a hasa, nem puffad (vagy maximum átmenetileg, például antibiotikum szedése után), nem pattanásos az arcbőre, nincs Seborrheája, évente eljár fogászatra, laborvizsgálatra, anyagjegykontrollra, ha nő, nőgyógyászatra és az utolsó mellkasröntgen időpontjára is emlékszik és nem 10 éve volt, max 26-27 a BMI-je, de inkább a normál tartományban van (max 25), nem magas a vérnyomása (de nem is alacsony), jó a cukra, terheléses vizsgálaton is átmenne.

Na EZ az egészséges. Én ilyet nem nagyon ismerek, na jó, párat talán. Pedig EZT nevezném egészségesnek.

2022. jan. 15. 14:07
 15/28 anonim ***** válasza:
80%
Hogy jön az egészségi állapotomhoz az, hogy mikor voltam utoljára mellkasröntgenen?🤣 Ha valaki 10 éve volt és most elmenne újra, de nem találnának semmit, akkor a te értelmezésed szerint, az az ember már nem is egészséges. Továbbá rám mind igaz, amit leírtál, egy kivételével, néha (télen) féloldalasan dugul az orrom, emiatt majd valós, hogy nem vagyok egészségesnek tekinthető. Hagyjuk már.
2022. jan. 15. 14:36
 16/28 anonim ***** válasza:
16%

15

Hogyha valaki nem jár el mellkasröntgenre (sem), akkor nem jelentheti ki, hogy egészséges, mert nagyon sok minden ott derül ki, tünetmentes.

Nagyon sok ember szinte mindig csak az egyik orrán kap levegőt, a másik csak alig szelel. Ez alapvetően a nazális ciklus, de egészséges ember ezt nem veheti észre - erre gondoltam.

Amúgy a fentieknek rám legalább a harmada rendszeresen jellemző és tényleg a legtöbb emberre szintén. Akkor ne mondjuk már, hogy egészséges, se a korona szempontjából, se amúgy.

Például krákogni nagyon sok embert hallok és most nem arra gondolok, hoy nátha után 1-2 hétig fennáll nála, hanem krónikusan. Fülzúgás asszem 10%. Allergia.. baromi gyakori.

2022. jan. 15. 14:50
 17/28 anonim ***** válasza:
19%

"Miért nem hagyják békén az embereket ... Amikor ők is beismerték hogy ... Azt is beismerik rendszeresen hogy ... azt is mondták hogy ..."

Kik?

2022. jan. 15. 14:54
 18/28 A kérdező kommentje:

Müller Cecília, média stb.

Meg szinte mindenhol ahol a koronavírus fertőzöttek adataival foglalkoznak.

2022. jan. 15. 15:20
 19/28 anonim ***** válasza:
0%

"azt is mondták hogy vannak akik valójában a haláluknak nem a koronavírus a fő okozója, hanem egy társbetegség"

Meg azt is mondták, hogy ha valakinek többféle betegsége is van, akkor nem lehet azt kimondani, hogy márpedig a sok közül épp melyik vitte el, ezért nem tesznek különbséget: ha bizonyítottan fertőzött volt, akkor covid-áldozatnak tekintik - akárcsak sok más ország (még akkor is, ha sok másik ország meg nem így számol statisztikát).

"még így is alacsony a halálozás"

Szerinted. Mások szerint meg nem. Itt van pl. Zacher:

[link]

2022. jan. 15. 15:37
 20/28 anonim ***** válasza:
26%

Attól még az a viszonylag kevés ember is igénybe veszi a kórházi kapacitásokat. Ha 500 ezernek az egy százaléka kerül kórházba, az 5 ezer fő. Ezért kerül sor a vírus lassítására.

Ha pedig a vírus miatt a betegek 0,1 százaléka kerül kórházba, de van 5 millió beteg, akkor szintén 5000 fő kerül kórházba a vírus miatt.

Nem tudom, náthával vajon hányan kerülnek be.

2022. jan. 15. 22:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!