Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Vegyem vagy ne vegyem be az...

Vegyem vagy ne vegyem be az antibiotikumot?

Figyelt kérdés

Köhögök, tüsszögök, folyik az orrom, hőemelkedésem van folyamatosan, fáj a fejem a torkom már három napja. Ma itthon maradtam nem mentem suliba, voltam orvonál, mondta h a torkom szép, de antibiotikumot írt fel. Fogamzásgátlót szedek, mondta a gyógyszerész, csináljam azt, hogy reggel beveszem az antibiotikumot, ötkor a fogamzásgátlót, és este 11 fele az antibiotikumot, így taán nem oltják ki egymást. Most komolyan egy nátha miatt szükség van erre..? Oké, orvos mondta de én eddig sose kaptam megfázásra antibiotikumot. Neocitrant, ilyeneket javasolt. Szegény nagyim otthagyta a pénzt rá...

Szerintetek tényleg szükség van rá? Így jó a fogamzásgátló? Értelmes és hasznos válaszokat köszönöm!!!

2010. szept. 8. 19:09
 1/5 anonim ***** válasza:
90%
miért nem az orvossal beszélted meg? mi honnét a francból tudjuk kell-e antibiotikum ?? se orvosi diplománk nincs, se nem vizsgáltunk meg...
2010. szept. 8. 19:13
 2/5 anonim ***** válasza:

Figyelj, ha beszeded az antibiotikumot,akkor is csak normaflorral,mert ki fog készülni a gyomrod.Tapasztalat!

De egy náthára én tuti nem szednék be ilyesmit. EZt utálatból írom,mert nálam az antibiotikum több mellékhatással jár, mint kéne.De te is gondold meg.

A fogamzásgátló hatékonysága miatt sztem ne aggódj, a gyógyszerész jól mondta,hogy így minimálisan csökkenhet csak a hatása és nem lesz gond.

2010. szept. 8. 19:15
 3/5 anonim ***** válasza:
én antibiotikumot önszántamból nem veszek be, pont azért amiért az előttem író (gondolom) lány, túl sok a mellékhatása...
2010. szept. 8. 19:29
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!! Komolyan, rendesek vagytok.

Engem múltkor kinyírt egy tabletta azóta tartok tőle, nem veszem be. Fekszem, teázok, Kalmopyrin, közben dolgozom az érettségi tételeim :)

Még 1x köszönööm!! :)

2010. szept. 8. 19:53
 5/5 anonim ***** válasza:

Azért szeretnék elmondani egy fontos dolgot, ha még elolvasod.

Nem véletlenül írta fel a doki szerintem, nem írnak mindenre fel antibiotikumot. Ha lázad, vagy 2 napig mindig volt hőemelkedésed, akkor be kell venni, mert csak egyszer kapj szövődményt és soha többetnem leszel jól.Volt olyan ügyfelem, aki szintén így kezdte és a Neo Citrantol jobban lett, meg örült, hogy húú de jó...2 hét múlva el kezdett ilyen érdekesen fájni a háta és a nyaka..kiderült, hogy vírusos agyhártyagyulladást kapott, amia betegség szövődménye volt.

Nem mondom, hogy mindig rohanni kell az orvoshoz, de van , amikor igen.

Egy egyszerű megfázás, ha nem múlik el a hagyományos csodaszerektől, akkor nem egyszerű megfázás.

2010. szept. 9. 12:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!