Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Mért a leginkább átoltott...

Mért a leginkább átoltott országokban a legnagyobb az új fertőzöttek száma?

Figyelt kérdés
Nem vitázni akarok, nem vagyok se oltás ellenes, se oltás párti. Nem végeztem kutatómunkát sem, csak rászűrtem pár országra, ahol magas az átoltottság (pl Anglia, Ausztrália), és összehasonlítottam más országokkal, ahol kevésbé magas az átoltottság. Mért a magas átoltottságú országok vezetnek az új esetszámokban? Biztos van, aki ezeknek jobban utána néz, én csak kíváncsiságból néztem most rá, és ezt tapasztaltam.
2022. jan. 10. 13:44
 1/6 A kérdező kommentje:

[link]

Itt néztem egyébként.

2022. jan. 10. 13:46
 2/6 anonim ***** válasza:
69%
Mert az oltás hamis biztonságérzetet ad. Holott ugyanúgy belehalhat a covidba egy oltott is és fertőzni is tud. Ennek ellenére az oltottnak már karantén sincs.
2022. jan. 10. 13:59
 3/6 anonim ***** válasza:
51%

Erre keress rá google-ben, és olvasgass kicsit:"Antibody-dependent Enhancement (ADE)"

Lehetőleg 2019 előtti cikkeket!

2022. jan. 10. 14:21
 4/6 anonim ***** válasza:
17%

Pl itt egy hogy mégis miről is van szó: [link]

Google fordítoval fordítva:

"Általánosságban elmondható, hogy a vírusspecifikus antitesteket vírusellenesnek tekintik, és számos módon fontos szerepet játszanak a vírusfertőzések leküzdésében. Bizonyos esetekben azonban a specifikus antitestek jelenléte jótékony hatással lehet a vírusra. Ez az aktivitás a vírusfertőzés antitest-függő fokozása (ADE) néven ismert. A vírusfertőzés ADE-je olyan jelenség, amelyben a vírusspecifikus antitestek fokozzák a vírus bejutását, és bizonyos esetekben a vírus replikációját a monocitákba/makrofágokba és a granulocita sejtekbe az Fc és/vagy komplement receptorokkal való kölcsönhatás révén. Ezt a jelenséget in vitro és in vivo vírusoknál jelentették, amelyek számos közegészségügyi és állatorvosi jelentőségű családot és nemzetséget képviselnek. Ezek a vírusok közös jellemzőkkel rendelkeznek, mint például a makrofágokban történő preferenciális replikáció, a perzisztencia kialakításának képessége,és az antigén sokféleség. Egyes vírusok esetében az ADE fertőzés komoly aggodalomra ad okot a védőoltással történő betegségek elleni küzdelemben. Következésképpen számos megközelítést alkalmaztak olyan vakcinák kifejlesztésére, amelyek minimális vagy egyáltalán nem veszélyeztetik az ADE-t. E célból fontos az ADE-hez vagy semlegesítéshez kapcsolódó vírusepitópok azonosítása. Ezen túlmenően, az ADE-n keresztüli vírusbejutást követő sejtes események világos megértése kulcsfontosságúvá vált a hatékony beavatkozás kialakításához. Az ADE mechanizmusait azonban még jobban meg kell érteni.E célból fontos az ADE-hez vagy semlegesítéshez kapcsolódó vírusepitópok azonosítása. Ezen túlmenően, az ADE-n keresztüli vírusbejutást követő sejtes események világos megértése kulcsfontosságúvá vált a hatékony beavatkozás kialakításához. Az ADE mechanizmusait azonban még jobban meg kell érteni.E célból fontos az ADE-hez vagy semlegesítéshez kapcsolódó vírusepitópok azonosítása. Ezen túlmenően, az ADE-n keresztüli vírusbejutást követő sejtes események világos megértése kulcsfontosságúvá vált a hatékony beavatkozás kialakításához. Az ADE mechanizmusait azonban még jobban meg kell érteni."

2022. jan. 10. 14:26
 5/6 anonim ***** válasza:
61%

A legátoltottabb országok egyúttal gazdasági és kulturális központok is, így persze, hogy ott jelent meg leghamarabb az omikron.

Az omikron fertőzés ellen jóval kevésbé véd az oltás, főleg az Astrazeneca, amit Angliában és Ausztráliában is elég széles körben használtak, és az egyes is jól írja, hogy az sok oltott érezte védettnek magát, mivel az addigi variánsok ellen azért elég jól muzsikáltak.

De ne tessék aggódni, már itt is futnak felfelé a számok, lesz itt még hatszámjegyű napi fertőzött nem is olyan sokára.

2022. jan. 10. 15:09
 6/6 anonim ***** válasza:
70%
Na vajon miért? Kicsit gondolkodni kell és rá lehet jönni hamar. De ezt az oltásfüggők úgysem fogják megérteni.
2022. jan. 10. 17:08

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!