Ha eddig nem lett tünetem a covidtól akkor nem kaptam még el vagy átment rajtam tünet nélkül?
"Ha eddig nem lett tünetem a covidtól akkor nem kaptam még el vagy átment rajtam tünet nélkül?"
Igen.
Van oltásod? Hivatalosan ha van, akkor a karantén nem vonatkozik oltott családtagra, de szerintem felelőtlenség így mozogni, vegyél egy gyorstesztet patikában, vagy ha megteheted, maradj otthon pár napig, ha 5-7 nap után sincs tünet, akkor megúsztad.
Még nem voltak oltások, amikor mindkét lakótársamon átment a covid, nem kaptam el (teszteltek is), szóval nem evidens, hogy elkaptad, de jobb az elővigyázatosság.
"Párom édesanyja covidos ... mennék hozzájuk(ma is voltam már), felelőtlenség?"
Igen. Aki covidos, az karanténba kerül, hogy ne adhassa tovább, ami azt is jelenti, hogy nem fogadhat látogatókat. Mi ebben a bonyolult?
Én úgy tudom, hogy 10-20% a tünetmentesen átesők aránya és közöttük is kb 30%-ban fordul elő poszt-COVID (autoimmun eredetű gyulladásos szövődmény).
Ennek ellenére áteshettél rajta tünetmentesen is, ismerek én is ilyeneket (kevesebbet, mint ahányan elhunytak a betegség miatt és ténylegesen első fokon ismertem őket).
Egyébként szerintem el fogod tőlük kapni.
Aki home office-ban dolgozik, online vásárol be, otthon edz vagy futni jár a közelbe, ritkán tömegközlekedik stb., az nem csoda, ha nem kapja el...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!