Ha csinálok otthon covid gyorstesztet es pozitív lesz, utána a háziorvos kihívja a mentőket is rendes tesztre?
Ne rohogj szerintem mert bármikor befulladhatsz ha covidos vagy. Ha pozitív a gyorsteszt fotozd le és küldd el haziorvosodnak majd lehet ír fel faviripavirt.
Nekem is szaglassal kezdődött és csúnya tüdőgyulladást kaptam rá pár nappal.
27 éves férfi vagyok.
Nem tudom, hogyan rendel nálatok a háziorvos, de nem kellene várnod sokáig. Ha van kocsid, akkor uzsgyi be egy tesztközpontba, és csináltasd meg a tesztet! Ha esetleg van olyan oltott ismerősöd, akit 1-2 hónapon belül oltottak 3. oltással, ő is bevihet maszkban mindkettőtökön.
Az ügyeletet felhívhatod, hogy megerősítsék, de pl egy gyulladáscsökkentőt beszedhetsz, C-, D vitamint, acetil ciszteint (ACC) időlegesen, amíg nem kapsz rendes gyógyszert.
Azért is érdemes oltatni magad, mert akkor nem kerülsz karanténba, és nagy eséllyel megúszod a súlyosabb tüneteket.
Jobbulást!
Lemaradt, hogy a tezteket elemző laborok most megint alapanyag hiányban vannak, vagyis azért csúsznak a tesztek elemzései, mert világszinten hiánycikk a tesztek elemzéséhez használta alapanyagok. Mire megkapod a PCR eredményét, és ki tudja írni neked a "Fapinaradírt" a dokid, addigra súlyos állapotba kerülhetsz. Mindezt egy szurival elkerülheted...
Szédülés, nehézlégzés esetén ne a dokidat hívd, hanem a 112-t közvetlenül!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!