Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Komolyan veszik még a karantént?

Komolyan veszik még a karantént?

Figyelt kérdés
Van ellenőrzés, ki kell ragasztani a matricát? Már sehol nem látok ilyet.
2021. dec. 11. 09:32
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
87%
Az utcámban pl 1 karanténos volt mostanában, ugyanúgy kijárkált.
2021. dec. 11. 09:36
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Én két hete voltam. Semmi nem volt, bár nem mentem ki, jó kislány voltam. Csak a doki felhívott az utolsó napon, hogy vagyok, ennyi.
2021. dec. 11. 09:38
 3/11 anonim ***** válasza:
87%
Nem kell már matricát ragasztani.
2021. dec. 11. 09:40
 4/11 anonim ***** válasza:
83%
Lecsengett már.
2021. dec. 11. 09:44
 5/11 anonim ***** válasza:
25%
Aki be van oltva, annak nincs hatósági karantén
2021. dec. 11. 09:56
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Mi nemrég voltunk karanténban. Ha regisztrálva vagy a Házi Karantén Rendszer alkalmazásban, akkor jön távellenőrzés. Most én is karanténban voltam. Ma járt le, tegnap kaptam meg a hivatalos határozatot arról, hogy elrendelték a karantént (ez köszönhető a háziorvosnak, aki nem jelentette le időben, hogy koronás vagyok). Engem nem ellenőrzött a kutya sem ebben a tíz napban, hiába volt hivatalos karantén. A rendőrségnek szerintem nincs arra kapacitása, hogy mindenkit ellenőrizgessenek. Ha regisztrálva vagy a HKR-ben, akkor ellenőriznek is, napi kb. egyszer. HA ezt elmulasztod, akkor hívhat a rendőrség telefonon. Megkérdezik mi volt az oka, hogy nem jelentkeztél be időben, és ha értelmes okot tudsz rá mondani, akkor nem foglalkoznak vele.
2021. dec. 11. 10:02
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
A matricát nem kell már kirakni. A fertőzöttek jó része szarik mindenre, kijárkál az utcára. A feleségem gyógyszertárba dolgozik, rengeteg covidos jár be. Onnan lehet tudni róluk, hogy 1-2 napon belül Favipiravir van nekik felírva. De általában nem ezt a gyógyszert mennek kiváltani.
2021. dec. 11. 10:08
 8/11 anonim ***** válasza:
75%

#7: Biztos, hogy az megy a gyógyszerért, akinek felírták? A feleséged mindenkit névről ismer?

Nekem is felírták a favipiravirt, a férjem ment el érte a gyógyszertárba. De mehetett volna érte az anyukám vagy a barátnőm is.

Nekem tegnap járt le a karanténom. Senki sem ellenőrizte, de végig itthon voltam. A pozitív teszt után 1 héttel hívtak mobilon a Népegészségügyi Központtól adatokat felvenni, előtte a háziorvos asszisztense hívott fel egyszer, hogy elmondja a tudnivalókat.

2021. dec. 11. 14:27
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Senkit nem érdekel. Pozitív teszttel kb az összes kollégám ugyanúgy jött dolgozni, hétvégén bulizni.
2021. dec. 11. 16:01
 10/11 anonim ***** válasza:
64%

Nem.

Törekedtem rá hogy otthon maradjak, de ugyanúgy mentem vásárolni meg étterembe.

2021. dec. 12. 07:53
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!