Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Miért olyan nehéz felfogni az...

Miért olyan nehéz felfogni az embereknek hogy egy RNS vírus könnyen mutálódik?

Figyelt kérdés
Csak mennek a hozzászólások, hogy ez már vicc, meg hány betű lesz még, meg minden héten új mutáns, delta ++++ is lesz már? Komolyan olyan hihetetlen ez nekik vagy ennyire nem értenek a vírusokhoz?
2021. nov. 28. 00:00
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
Hogy lehet valaki oltastagado?honnan lehet felvenni az oltást? Szegény K.Ferenc bácsi már sirdogàl a mennyországban:(
2021. nov. 28. 23:00
 12/24 anonim ***** válasza:

Honnan is tudnák, hogy mutalodik egy virus? Ez nem gimnaziumi tananyag!

De szerintem az alap probléma, hogy azt sem tudják az emberek mi az az mRns, pedig ez mar tananyag.

A fő fő problema pedig a kommunikációban van, pl a te kerdesedben ia ezt latom. A kutatók, tudosok nem tudnak az "emberek nyelvén" érthetően kommunikálni, míg egy virus szkeptikus pontosan ezzel tudja manipulalni a népet - számukra érthetően magyarázza el nekik.

Kedves kérdező szerintem az utóbbi időben ez a legeslegjobb riport a témában, amely ravilagit altalanossagban a problemakra, ha van időd nezd meg :

[link]

2021. nov. 29. 06:31
 13/24 anonim ***** válasza:

"A kutatók, tudosok nem tudnak az "emberek nyelvén" érthetően kommunikálni, míg egy virus szkeptikus pontosan ezzel tudja manipulalni a népet"

Boldogkői például az én oktatóm is volt, jól elmagyaráza a tv-ben is a dolgokat. Nem a kutatókkal van baj, hanem az emberekkel, akik azt hiszik el, amit többször mondanak meg ami egyszerűbb, mert véletlenül se kelljen gondolkodni

2021. nov. 29. 06:34
 14/24 anonim ***** válasza:

#13-nak.12es vagyok engem is oktatott Boldogkői es imadtam az óráit egyetemen az eloadasait es imádom a mai napig, ahogy ír, "harcol". Nagyon elfogult vagyok Vele szemben. Nézem a posztjait, hallgatom, olvasom a nyikatkozatait napi szinten, de szerintem nem magyaráz érthetően sok esetben. Sajnos. Több ismerősömnek ajánlom írásait, riportjait. Szerintem erre tökéletes pl, amikor Gődénnyel volt a Bockor reggeli rádió show-ban. Fent van az adas a neten. Nézd meg! 10perc.

Statisztikákat, papirokat lobogtatott(rádió adasban) Ezeket nem értik az emberek. Gődény úgy mond érthetően magyaráz a köznépnek. Lenyomta Zsoltot. Sajnos. A kommentekből is látszódott.

Továbbra is az a véleményem, hogy taktikát kellene váltani es a kommunikációs oldalunkat fejleszteni, orvosoknak, kutatóknak, virologusoknak. Stb. Oktatni, elmegyarazni, válaszolni a kerdesekre. Nem letiltani az orvosokat, hogy nyilatkozzanak, nem sumakolni az adatokkal, ahogy ez M. O. - on divatos.

2021. nov. 29. 06:43
 15/24 anonim ***** válasza:
Ui: nagy probléma, felelőtlenség ezt írni, "hogy véletlenül se kelljen gondolkodni", nem szabad így hozzá allnod szakmabelikent,lenezni az egyszerűbb embereket. Valami oka van, hogy nem értik - ez egy izgalmas temamindenkit foglalkoztat, barmelyik oldalon, olyan valaszokat keresnek, amit egyszerű emberként ők is megertenek- ha te tudnal nekik olyat mondani amit megertenek, neked hinnének, de ha igy állsz hozzá, hogy "hülyék" azt erezni fogják. Eleve a lenezesből mar el fogjak utasitani barmit mondasz. Szállj le a magas lóról és probalj meg változtatni, nyitni az ő nyelvükre!
2021. nov. 29. 06:48
 16/24 anonim ***** válasza:
51%
Én láttam vitáját és szerintem meggyőző volt, csak vele szemben egy elvakult oltasellenes volt, akinek mondhatott bárki bármit, akkor is a saját h.lyeségét fújta. Egy átlag ember pedig azért hiszi el gödenynek a sok sz.rt, mert hétköznapi életből hoz példát és azt mondja, amit hallani akarnak, de a tudomány pont nem ez. Egy hétköznapi ember el sem tudja képzelni mi zajlik a testében transzkripció néven, meg sem akarja érteni, merr bonyolult
2021. nov. 29. 06:49
 17/24 anonim ***** válasza:

Pontosan tükrözöd a véleményem ezzel a válasszal. Csak te nem látod.

Neked érthető Boldogkői. Nekik Gődény. Mi lesz a végeredmény? Hoborgunk ezen az oldalon, h mindenki hülye? Lesz változás? - nem, ezzel nem fog több embert meggyőzni, akik a partján allnak főleg kutatók, orvosok.

Eredménytelen így vitázni, több embert nem fog meggyőzni csak egyre tavolabb sodrodik a 2 oldal.

Pl. ez a beszélgetés sem vezet előre nem "halljuk egymást".

További minden jót kívánok Önnek!

2021. nov. 29. 06:59
 18/24 anonim válasza:
69%
Talán mert eddig még egy járvánnyal sem fordult elő hogy ötödjére menjen végig zsinórban a világon. Na jó talán az influenza de annak ürügyén érdekes módon nem próbálnak meg folyamatosan egy olyan szintű világdiktatúrát kialakítani ami láttán még Sztálin is elpirulna. Csak ennyi miatt...
2021. nov. 29. 07:52
 19/24 anonim ***** válasza:
67%

Most ugye kialakult ez az omikron szupermutáns. Az mondják enyhe tünetekkel jár. Viszont a tünetek közt megjelentek olyan dolgok, amik eddig a vakcinák mellékhatásiként jelentek meg, nagyon ritkán. Pl szívizom gyulladás, szívmegállás, vérrögképződés. Micsoda mutáns ez, hogy pont az oltás mellékhatásaihoz hasonló tüneteket okoz? Eközben a WHO azt kéri, hogy az országok hagyják nyitva a határokat😃, ne zárjanak az omikron miatt.

Amúgy én elhiszem, amit a hírekben mondanak, nem vagyok laposföldhívő és hülye sem, sem pedig gödény birka.

2021. nov. 29. 08:45
 20/24 A kérdező kommentje:

19. Viszont a tünetek közt megjelentek olyan dolgok, amik eddig a vakcinák mellékhatásiként jelentek meg, nagyon ritkán. Pl szívizom gyulladás, szívmegállás, vérrögképződés. Micsoda mutáns ez, hogy pont az oltás mellékhatásaihoz hasonló tüneteket okoz?

Eddig is voltak ilyen tünetek a covidnak... ezért nem lehetett utána sportolni..

[link]

2021. nov. 29. 08:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!