Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Késő beadatni most az első...

Késő beadatni most az első oltást?

Figyelt kérdés

Sosem voltam oltásellenes, egyszerűen nem kértem. Nem voltam beteg sem. Vagy elkerült eddig a covid, vagy átestem rajta tünetmentesen. A kollegáim többsége volt covidos oltottkènt is, úgyhogy kizártnak tartom, hogy nem kaptam el.

Viszont gondolkodom az oltás beadásán. Késő lenne most az első? Mert rengetegen már a harmadikon is túl vannak.

26N

2021. nov. 26. 20:36
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
75%
Intenzívre oltottként is kerülhetsz, nem zárja ki egyik covid vakcina sem a lehetőségét, de ha úgy látod jónak akkor adasd be. Most meghosszabbították tán még 1 héttel az "akciós" oltakozós hetet. (időpont foglalás nélkül is lehet menni)
2021. nov. 26. 22:29
 12/21 anonim ***** válasza:
61%
Egyre tobb oltott kapja el, most mar egy afrikai szupermutansrol beszelnek. Furcsa.
2021. nov. 26. 22:41
 13/21 A kérdező kommentje:

#11: Igen :) Szerintem jövőhéten "túl esek rajta". Ártani biztos nem árt.

#12: Jaj én is olvastam az új "mutánst". Én nem akarok évekig így élni. :( Ez már nagyon elkeserítő szerintem.

2021. nov. 26. 22:43
 14/21 anonim ***** válasza:
46%

Természetesen már holnap oltassad be magadat.

Ha tudod, akkor Pfizerrel!!

2021. nov. 26. 23:34
 15/21 anonim ***** válasza:
42%
13: Igen, de szerintem azért 0%-ig nem lesz hatástalan az ellen se a vakcina. De több hónap lesz új vakcinát klszíteni, gyártani, szétosztani újra ha mégis nagyon beüt a crach, akkor jöhetnek újból a komolyabb korlátozások :(
2021. nov. 27. 01:09
 16/21 anonim ***** válasza:
80%

Mi is most adattuk be, az akcióhéten, szintén munkahelyi piszkálás miatt.

Sinopharmot kérj, teljesen ártalmatlan. Nekem csak a kártya kell, a kovidtól nem félek. Semmi bajunk nem volt, itt a hullámok alatt és a környezetünknek sem, senki ismerősnek, rokonnak.

2021. nov. 27. 07:34
 17/21 anonim ***** válasza:
48%
Arra figyelj, hogy lehet egy-két nap oltási reakció, láz, az oltott karod fájni fog. Igyekezz elkerülni, hogy közvetlen oltás előtt, vagy oltás után megfertőzödsz, amíg az immunrendszered az oltással van elfoglalva elkaphatod a vírust is.
2021. nov. 27. 07:47
 18/21 anonim ***** válasza:
76%

Nekünk semmiféle reakció nem volt a sinopharmtól. Nyilván a szúrás fájt egy picit, azt ennyi. Se láz, se semmi.

16

2021. nov. 27. 08:14
 19/21 anonim ***** válasza:
21%

Én biztosan nem a járványhullám csúcsán mennék oltásra. Az oltást követő 1-2 hétben az immunrendszered az oltással van elfoglalva, nagyobb eséllyel kapod el és ha elkapod, nagyobb az esélyed a végzetes kimenetelre, mintha nem is kaptál volna oltást. Bár hozzáteszem, a súlyos megbetegedés és a halál rizikója az esetedben elég alacsony, ezt tovább csökkenti, ha esetleg már korábban elkaptad a vírust.

Van más megelőzési mód is az oltáson kívül. D és C vitamin, cink, quercetin, ezek mellett egészséges táplálkozás, életmód. Ezeknek még mellékhatása sincs.

2021. nov. 27. 11:04
 20/21 anonim ***** válasza:
62%

"Az oltást követő 1-2 hétben az immunrendszered az oltással van elfoglalva"

Ebből nem az következik, hogy ne oltassa be magát, hanem az, hogy az oltás után 1-2 hétig fokozottan ügyeljen rá, hogy ne menjen tömegbe, stb.

"Van más megelőzési mód is az oltáson kívül. D és C vitamin, cink, quercetin, ezek mellett egészséges táplálkozás, életmód."

Igen, meg hogy kösse be a biztonsági övet, hogy csak a zöld lámpánál menjen át, tudjuk. Világjárvány idején viszont ez mind kevés, van még egy teendő: oltassa be magát.

2021. nov. 27. 14:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!