Szerintetek lehetséges, hogy ismét covidos vagyok?
Sziasztok! Elmesélném először is a storymat. Tavaly október végén estem át először a covidon enyhébb tünetekkel. Majd idén januárban ismét pozitív pcr-t produkáltam tünetek nélkül, csak egy szúrópróba szerű teszt volt.
Áprilisban megkaptam az 1. pfizer oltást, majd májusban a 2.-ikat eddig minden oké volt. Majd most hétfőn a sok unszolás után beadatt a 3. oltást ami jansen. Na most az a helyzet, hogy hétfő délután elkezdődött a kálváriám fejfájás, enyhe torokfájás és izomfájdalom (nyílván betudtam oltási reakciónak). Így ment ez egész héten szerdára egy kis nátha szerű tünet is kezdődött. Tegnap délután csináltam nyálból ag gyorstesztet ami negatív lett. Viszont most hajnalban arra ébredtem, hogy nem érzek szagokat ugyanúgy mint az első covidom alatt. Szerintetek lehetséges, hogy ismét covid. Már nagyon elegem van tavaly összesen 28 napot voltam karanténban és nagyon megviselt, nem szeretném ezt újra átélni.
9-es meg a szőrszálhasogató, kioktató tudósnak: mindenki számára egyértelmű, hogy nem a HIDEG maga fertőz. De elvezet oda, hogy elszaporodjon benned egy fertőző ágens, és náthás legyél vagy torokgyulladásos. Mondjuk a lehűlt nyálkahártyák miatt, miáltal csökken a helyi vérkeringés, ami kedvez a vírusok szaporodásának, mert a csökkent vérátáramlás miatt kevesebb lesz az ellenük való védekezésben részt vevő fehérvérsejt.
Ezért nagyon is sokatmondó kifejezés a "meghűlés", hiába hétköznapi.
12-es üzenem, hogy nem jókedvemböl tesztelgettem magam csak amikor először elkaptam akkor a munkahelyem csak akkor engedett vissza dolgozni ha van negatív pcr vagy letelt a 21 nap. Nyílván mivel minél hamarabb visszaszerettem volna térni a munkámhoz, ezért többször is el kellett menjek tesztre és mindig pozitív lett így rögtön 21 nap karantén lett a vége. Majd másodszorra amikor állítólag megint covidos voltam a munkahelyem kötelezett a tesztre ami persze teljesen lesokkolt, hogy ismét pozitív. Mivel akkor már mások voltak a szabályok és tünetmentesség esetén 1 hét elteltével negatív gyorsteszttel visszatérhettem dolgozni.
Remélem neked ezt nem kell átélned hidd el nem volt egyszerű 28 napig emberek közelébe sem mehettem be voltam zárva a 4 fal közé és a kutya sem szólt hozzám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!