Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Lehetséges, hogy a patkányok...

Lehetséges, hogy a patkányok és egerek terjesztik a COVID-ot, mint a Pestisnél?

Figyelt kérdés

Egerekkel sokat szoktak kísérletezni és mindig a szennyvízben lévő koronavírus koncentrációval riogatnak.

Lehet, hogy a hal piacra is macskán keresztül került a COVID?

Állítólag a SARS-CoV-1 eredeti gazdája egy cibetmacska faj volt.

Mondjuk itt azt írják, hogy a nyércek elég fogékonyak rá.

[link]

Mi lett a sok ezer eltűnt fertőzött tetemmel?

Lehet, hogy a tevéket meg MERS paranoia miatt irtották, csak nem mondták?

[link]

2021. nov. 23. 00:41
 1/8 anonim ***** válasza:
91%
A pestist(NB: ami amúgy baktérium, a COVID pedig vírus) sem a patkányok terjesztették, hanem a patkányok bundájában (is) tanyázó bolhák
2021. nov. 23. 00:49
 2/8 anonim ***** válasza:
14%
Én úgy tudom a denevérek terjesztik mint a wuhani piacon sok nyers denevér van mindenhol.
2021. nov. 23. 02:46
 3/8 Salx Narval ***** válasza:
0%
Egy ennyire makacs vírus valószínűleg mindenfelé próbál életteret nyerni és bizonyára folyik az állatok tesztelése is hiszen hallani ezt-azt megfertőződött állatokról is. Egyenlőre úgy néz ki, hogy mára már mi lettünk a fő hordozói és terjesztői ez persze nem zárja ki, hogy állatok is terjesztik, v majd fogják. Elég kevés információt osztanak meg velünk a tudósaink de ezt valahol meg is értem, annyi idióta ember él a földön óvatosan kell bánni a hírekkel mert az nem vezetne sehová, hogy nekiálljanak tömegesen az állatok indokolatlan lemészárlásának. ( Nyilván nem a patkányirtásra utaltam de őket sem szabadna ok nélkül irtani )
2021. nov. 23. 06:44
 4/8 anonim ***** válasza:
87%
15 millió nyérc kivégzését rendelték el, de nem tudni, megérte-e. Itt kezd átmenni egy elmebeteg szintre a covid történet. A múltkor azt olvastam a szarvasok is terjesztik, de már olvastam hogy a macskák is. Azokat is le fogják mészárolni? Komolyan, mi történik az emberekkel?
2021. nov. 23. 08:04
 5/8 anonim ***** válasza:
87%
Ez a rész a legjobb a cikkben: "A sokkos tenyésztőknek a rendőrség és a katonaság "segített", ha esetleg nem sikerült volna határidőre leölniük az állatokat, majd kiderült, hogy a kormány illegálisan rendelte el a nyércmészárlást"
2021. nov. 23. 08:06
 6/8 anonim ***** válasza:
54%
Akkor a labor, mesterséges eredetet elvethetjük? Csak azért kérdezem, mert kínai kutatók már 2015-ben denevérekből koronavírust gyűjtöttek, hogy amerikai pénzből a WUHANI laborban embert is könnyebben fertőző vítust állítsanak elő. Ez nyilvános info, pár hónapja még a magyar médiában is lehetett hallani, olvasni. Akkor ez most storno? A nyers denevérből jöhetett a wuhani piacon? 😂 Vagy főtt tatuból?
2021. nov. 23. 18:51
 7/8 anonim válasza:

Elvileg az állatoknak 3s az embereknek, külön vírusa van.

Lehet, hogy eltudod kapni de nem lessz semmi komolyabb bajod, nem tartom valószínűségét annak, hogy egyáltalán eltudod kapni.

2021. nov. 23. 21:12
 8/8 anonim ***** válasza:
Én a rákokra tudok gondolni azok terjesztik mert azok a vízben is vannak meg szárazon is.
2021. nov. 24. 03:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!