Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Hogy lehet bírni egész nap...

Hogy lehet bírni egész nap maszkban?

Figyelt kérdés
Az új munkahelyemen előírás lesz egész nap hordani. Belátom, hogy szükséges, de jelenleg el se tudom képzelni, milyen lehet napi tíz órát maszkban. (munka+tömegközlekedés) Elmesélnétek a tapasztalataitokat? Mennyire rossz? Mennyi idő megszokni? Okoz kellemetlen tüneteket? (pl. pattanás, sebesedés, befülledő anyag.)
2021. nov. 22. 19:13
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
72%

Én megszoktam. Nyilván jobb nélküle, de bőven ki lehet bírni. Nekem az volt a bajom, hogy minden levegővételnél beszippantottam a maszk anyagát, tapadt a száma. Aztán vettem egy ilyen szilikon tartót, amit alá kell rakni a maszknak, azóta semmi bajom vele, kapok rendesen levegőt benne.

Mondjuk úgy néz ki, mint egy szájkosár, de a maszk alatt senki nem látja, csak én amikor felveszem :D

2021. nov. 22. 19:19
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

A maszktól függ. Az orvosi maszk engem semmiben sem zavar. Az anyagból készültek kényelmetlenebb, nem bírom sokáig viselni.

Pattanást nem okozott egyik sem.

2021. nov. 22. 19:19
 3/11 anonim ***** válasza:
76%
Én amióta hordom pattanásaim vannak 🤣
2021. nov. 22. 19:21
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Meg lehet szokni, ha találsz egy kényelmes darabot. Csak orvosit lehet majd?

Ha nem, szerintem a szövetek sokkal viselhetőbbek, kevésbé füllednek be. Nekem sajnos okozott pattanást az állam környékén, de csak az első 1-2 hétben és nekem baromi érzékeny, zsíros bőröm van.

Figyelj a méretre is, ne lifegjen, de ne is szorítson, ne legyen túl kicsi a füle.

2021. nov. 22. 19:22
 5/11 anonim ***** válasza:
74%
Semmi gondom nincs tőle. Önkéntes alapon hordom, nálunk nem előírás.
2021. nov. 22. 19:31
 6/11 A kérdező kommentje:

Az ajánlás FFP2, de orvosit is elfogadnak.

Köszönöm szépen a válaszokat! Kicsit megnyugodtam. :)

2021. nov. 22. 19:36
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Én van, hogy munka és utazással együtt 14 órát hordom, semmi bajom tőle, csak a fülemet szakítja le majdnem néha a gumija. Vannak rossz minőségű sebészeti maszkok is sajnos, nekem is volt olyan, az már foszlott 1 óra után és minden mozdulatra csiklandozta az arcom vagy az orrom. Meg kell szokni az biztos.
2021. nov. 22. 19:40
 8/11 Alex Fly ***** válasza:
74%
Évtizedek óta hordják az orvosok, minden komolyabb gond nélkül. De nálunk is kötelező a munkahelyen (tavasszal is az volt) és mindenki túlélte.
2021. nov. 22. 20:51
 9/11 anonim ***** válasza:
26%
Sosem hordok maszkot, max tokamelegítőnek. Leszarom nem vagyok cirkuszi bohóc!
2021. nov. 22. 21:39
 10/11 anonim ***** válasza:
74%
De pont hogy az vagy.
2021. nov. 22. 22:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!