A Janssen vakcinánál hogy van a harmadik oltás?
Ugye a Janssen (Johnson&Johnson) az egy dózisú, azaz annyi mint ha kaptam volna két pfizert, modernát, szputnyikot...stb.
Aki Janssen után 3. oltásnak (azaz ez esetben másodiknak) is Janssent kér, akkor az az illető tulajdonképpen már a 4. oltáson is túl van?
Továbbá, ha teszem azt.. valaki két pfizer, moderna, astrazeneca...stb oltás után harmadiknak janssent kap, akkor ő is túl van lényegében a negyedik oltáson is?
Nem, a 3.on van túl, ha az első os J volt, akkor a 2-on. Miért bonyolítod túl? 😀
Amúgy már a gyártója is hápog egy ideje, hogy kell abból is a 2. fél év után.
Nem is teljesen tiszta, miért kapott ez egydózisos engedélyt, holott ugyanaz mint a Sputnik V egyik adagja…
Itt kell két (ráadásul eltérő!) adag, a J-ből meg elég 1..? :-)
Szerintem vektorvakcinából nem jó ötlet azonosat oltatni.
A vivőanyagra nem reagál a szervezeted annyira (ha jól tudom, akkor ismeretlennek kell lennie, hogy működjön), majdnem olyan, mintha nem kaptad volna meg az oltást, ezért fölösleges magadat szúratni.
"Szerintem vektorvakcinából nem jó ötlet azonosat oltatni."
Közben meg a kétadagos vektorvakcináknál 2x ugyanazt kapod egymás után. Kivétel a Sputnik, ott eltérő az 1 és 2. Akkor nem probléma ez...?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!