Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Honnan veszik néhányan, hogy...

Honnan veszik néhányan, hogy nem segít a maszk?

Figyelt kérdés

A vírus apró, szabad szemmel nem látható méretű nyálcseppecskéken utazik. Nos ezek egy részét megfogja a maszk.

Csökkenti a fertőződéskor bejutó vírusrészecskék számát.

Én a COVID előtt évente minimum 4-szer, de inkább 5-6-szor voltam beteg. A maszkozás alatt ez drasztikusan lecsökkent olyan időszakban is, amikor amúgy voltam közösségben. Ugyanezt még sokaktól hallottam.

Tehát tapasztaljuk, hogy segít.

Ezen kívül súlyos betegek is hordták a COVID előtt is. Nyilván azért, mert nem segít.

Az a helyzet, hogy a COVID-on nem olyan látványosan segít. Kevesebb az esetszám (de ugye nem látjuk, nélküle mennyi lenne - bár de, itthon most igen: rettentő sok) és az emberek kevésbé súlyosan betegek, mert kevesebb vírus jut beléjük.

2021. nov. 18. 14:32
 1/10 anonim ***** válasza:
75%
Apró tárgyi tévedés, hogy a maszk nem téged véd, hanem tőled másokat. Nyilván, ha mindenki hordja, akkor ez egyszer körbeér.
2021. nov. 18. 14:51
 2/10 A kérdező kommentje:
Akkor hogy-hogy hordják súlyos immunbetegek, ha elvileg őket nem védi??
2021. nov. 18. 14:52
 3/10 anonim ***** válasza:
Súlyos immunbetegeket meg sem lehet közelíteni. A maszk a 37. védvonal.
2021. nov. 18. 15:06
 4/10 anonim ***** válasza:
38%
Tanulmányok mutatták ki, hogy a maszkhordók körében még magasabb volt a megbetegedők aránya. Egy frissebb tanulmány pedig olyan tenyészetet mutatott ki rajtuk ami kifejezetten veszélyessé teszi őket.
2021. nov. 18. 15:09
 5/10 anonim ***** válasza:
63%
4. muti ezt a csoda tanulmányt kíváncsi vagyok 😁
2021. nov. 18. 16:08
 6/10 anonim ***** válasza:
92%
Kovid előtt se voltam beteg évekig, nálam a maszk biztos nem játszott közre ebben. Amúgy próbáltam a lehető legkevesebbet hordani.
2021. nov. 18. 16:47
 7/10 anonim ***** válasza:
71%
Tegyük fel, hogy hatásos. Hosszútávon akkor is káros, hiszen akkor nem csak a covidot szűri ki, hanem mindent. El fog tunyulni az immunrendszer. Egy hasonlattal élve: vígan elvagytok az agyonfűtött lakásban, csak majd akkor lesz sz*r a palacsintában, amikor ki kell menni a hidegre. Lehet, hogy most kevesebbet vagy beteg, de nem lesz ez mindig így.
2021. nov. 18. 19:56
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

A maszk nem véd, hanem csökkenti a fertőzés esélyét. Ezt összevetve azzal, hogy már lassan 2 éve tart a járvány és nem is látszik a vége, semmi mást nem jelent, mint hogy elnyújtjuk vele az agóniát, mert nem 5 hónap után kapod el, hanem csak 8.

Továbbá: a heti 168 órából viseljük 5-öt, ebből 4-et olyanok körében, akikkel összesen 1 percet sem töltesz együtt vagy 10 méterre vagy eleve, akikkel meg sülve-főve együtt vagy (család, barát) értelemszerűen 0 percet. Alig valaki hordja szabályosan, de még az se cserélgeti 4 óránként, ahogy te sem.

A járványgörbék meg sem rezdülnek a maszkhordástól, ugyanolyan szép íveket írnak le. Laboratóriumi körülmények között a 15 mp-es kísérlettel biztos ki lehet mutatni ezt-azt, de ez a való világ.

2021. nov. 18. 20:56
 9/10 A kérdező kommentje:

8

Kevesebb vírusrészecske jut be fertőződéskor, kevésbé lesz durva a lefolyás.

2021. nov. 18. 21:01
 10/10 anonim ***** válasza:
0%

8-as

Na, ez így nem igaz. Mindig elfelejted az időtényezőt.

2021. nov. 18. 21:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!