Lehet Covid hordozó, aki be van oltva?
Covid pozitív lányom egyik osztálytársa, így itthon van lányom is karanténban (ahogy az egész osztályuk). Mindkét oltása megvan, ahogy nekem is, én elkaphattam a fertőzést? Lehet hordozó, aki be van oltva?
Tegnap óta fáj a torkom, ki van száradva a garatom, éjjel az orrom is bedugult. Erős fejfájásom is volt este.
Nem vagyok hipochonder, csupán érdekelne a válasz, mert nem vagyok tisztában vele.
De honnan veszed azt a kisebb esélyt, könyörgöm? Mert azt mondta a tévé? Igen, ha így nézzük, akkor valóban. Mert ha egy 10 fős családi bulin 8-an megfertőződnek, abból óriási hír van, ha mind oltatlan volt. De elmondanám, hogy a másik család, akikről írtam, történetesen egy szalagavatón "szerezte". A résztvevők oltottak voltak, mivel pedig vendégként csak védettseégivel lehetett menni, nyilván ők is. Az ott lévők 3/4-e beteg lett! Na, hallottál róla? Ugye, hogy nem?😉 Rejtvény: Ha csupa oltott volt, akik "kisebb eséllyel" kapják el, és adják tovább, hogy lehet ez?
A hivatalos adatokból, nyilván. Milliárd fős mintákkal szemben elég ostobaság lenne pár tíz fős családi körben történteket reprezentatívnak tekinteni.
"Rejtvény: Ha csupa oltott volt, akik "kisebb eséllyel" kapják el, és adják tovább, hogy lehet ez?"
Mi ebben a fura számodra? Nem tanultál még valószínűségszámítást? A kisebb esély értelemszerűen nem lehetetlenséget jelent.
#11: pubmeden nézzél szét, nem kell tévét nézni. Az "egy oltott kisebb eséllyel kapja el" lényegében annyit jelent, hogy: ha egy zsákban 20 piros golyó van, és 3 fehér, akkor nagyobb valószínűséggel húzol pirosat, de ez nem jelenti azt, hogy nem akadhat fehér a kezedbe. Nem egy atomfizika.
Továbbá: nem mindegy milyen oltást kapott, hogyan reagált a szervezete és mennyi idő telt el. Ha sinopharm, akkor az nem biztos hogy ér annyit, mint 2 pfizer. Ha kapott is 2 pfizert, de nem reagált rá az immunrendszere, akkor is kapu. Ha 4-5-6 hónap letelt, akkor már szinte semmit nem ér az a 2 oltás.
#16! Add is fel! Már rég kiderült, hogy baromira le vagytok maradva. Ugyanannyi vírust ürít egy megfertőzödött oltott, mint egy oltatlan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!