Pozitív lett a PCR tesztem.Hogyan tovább?
Sziasztok!
Ma reggel érkezett meg a PCR tesztem eredménye, beutalóval mentem el, a háziorvosom írta fel, mert beteg voltam.
Pozitív lett, 2 pfizerrel vagyok beoltva, náthás tünetek, illetve nem érzek ízeket se szagokat.
Lakcím kártyám szerint még édesanyámékkal lakom, de egyébként fél éve összeköltöztem barátnőmmel, az ő lakásában élünk.
Ő is 2 pfizerrel van beoltva.
Az lenne a kérdésem, hogy ilyenkor mi a teendő? A háziorvosom nem érem el mivel hétvége van, a 10 nap karantén a mai naptól lép életbe? Jönnek ellenőrizni minket majd? Barátnőm mehet dolgozni ilyenkor? Lehetek egyáltalán itt vele, ha nem ez a bejelentett lakcímem? Édesanyámékhoz biztos nem megyek haza, elmúlt 60 éves és 2 kínait kapott, semmiféleképp sem kockáztatnám meg. Kérlek segítsetek, hogy mitévő legyek.
Köszönöm szépen a válaszokat!
Hasonló helyzetben voltam, nem tudom azóta változott-e az eljárás.
A tünetek első napjától van 10 nap karantén, ha a párodnak nincs pozitív tesztje rá nem vonatkozik az oltások miatt a karantén, ő kimehet. Maradhattok ott együtt ahol vagytok, nem számít a lakcímkártya. Hétfőn telefon a háziorvosnak és ő értesíti a hatóságokat (ez pl mindenhol változó, nem feltétlenül mennek ki ellenőrizni). Én a 11. napon mentem újra tesztelni, negatív lett és utána már mentem is a dolgomra.
Ha valami változott akkor javítsatok…
Jobbulást 😊
Sztk-ba voltam teszteltetni magam, nem a mentő jött ki hozzám. Ha lejár a 10 nap akkor majd ők értesítenek, hogy csináljak új tesztet, vagy hogy van ez?
Egyébként csütörtökön jött ki rajtam az első tünet,majd ha hétfőn beszélek a háziorvossal említem neki.
Remélem onnantól számolódik majd a karantén, hisz munka miatt minden nap számít.
Nem fognak új tesztet csinálni és nem is kell.
Nekem is a tünetek megjelenésétől számították a 10 nap karantént. A háziorvosom azt mondta, hogy azoknak számítják a teszttől, akiknek nincsenek tüneteik.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!