Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Miért félnek ennyire az...

Miért félnek ennyire az emberek a covid19-től ha egyszer keresztimmunitásunk van ellene, mert nem egy új vírus, az emberek 80%-ában legalább?

Figyelt kérdés

Nyilván nem tudjuk melyikőnknek van vagy nincs, de ha életünk során már voltunk keményen betegek ágynak döntve, az biztos, hogy vírussal fügött össze, ami influenza és koronavírusok lehettek. Ez egy nagy család. Sok mutációja van, amiről eddig nem is tudtunk, mert nem foglalkoztak vele, nem lett politikai középppont. De lehet volt mikor betegek sem lettünk mégis a szervezetünk találkozott a kórokozókkal.

Nem értem miért félnek ennyire tőle az emberek, mikor köztudott, hogy a félelem gyilkol és legyengít. Pozitívan kell hozzáállni és elfogadni, hogy szembe kell nézni egy dologgal és le fogjuk győzni. Az a baj a média mit ad elő? Mind meghalunk, mennyire súlyos, mennyire veszélyes. Ez pedig nem igaz, környezetemben egyetlen súlyos eset sem volt, mindenki otthon karanténban elszórakozott, pihent, 10 nap után jött-ment.

Szerintem ez a post-covid is egyfajta humbuk, minden betegség után ami ledönt, lassú a felépülési folyamat. A régi koronavírusok után is volt, aki köhögött 3-4 hétig is, vagy tüdőgyulladás után heg maradt a tüdőszöveten. Mitől félnek az emberek ennyire, ha egyszer nem egy vadiúj vírussal van dolgunk?

2021. okt. 29. 11:07
 1/2 anonim ***** válasza:
27%

1.Mett hülyék gondolkozni.

2.Mert alaposan meg lettek ijeszgteve.

3.Nos e kettő kombinácioja rettenetesen veszélyes a birka tipusú, önálló gondolkozásra képtelen egyéneken.

2021. okt. 29. 11:38
 2/2 anonim ***** válasza:

"Szerintem ez a post-covid is egyfajta humbuk, minden betegség után ami ledönt, lassú a felépülési folyamat. A régi koronavírusok után is volt, aki köhögött 3-4 hétig is, vagy tüdőgyulladás után heg maradt a tüdőszöveten."

Humbug? Tavasszal átestem rajta, nem döntött le, enyhe tüneteim voltak. De a kb 6 hetes poszt Covid szakaszt az ellenségemnek sem kívánom. Folyamatos mellkasfájdalom, extrém fáradtság. Értsd: abban durván kifáradtam, hogy megmostam a hajamat, vagy hogy készítettem egy teát.

A lányomnak meg fantomszaglása lett. Hónapokig kivétel nélkül minden illatot bűzösnek érzett, minden ételt, italt, illatszert rohadt hús szagúnak érzett.

"Mitől félnek az emberek ennyire, ha egyszer nem egy vadiúj vírussal van dolgunk?"

Attól, hogy koronavirusok eddig is voltak, ez a koronavírus vadiúj.

Az én részemről: daganatos beteg vagyok, hidd el, tudom, mi a pozitív hozzáállás.

Nem attól félek, hogy beteg leszek. Maszkot hordok, oltva vagyok.

Hogy mégis mitől félek? Elsősorban attól, hogy ha megint átcsoportosítják a szakdolgozókat a Covid osztályokra, akár hónapokat csúszhat az őssejt transzplantációm.

Ha nem is csúszik, utána gyakorlatilag nem lesz immunrendszerem. Ha akkor elkapom, nem úszom meg enyhe tünetekkel. Akkor bele is halhatok, ahogy akár egy influenzába is.

Ráadásul most a transzplant miatt góckutatás van, tehát nem tudom elkerülni a tömeget, az egészségügyi intézményeket. Tavasszal, amikor elkaptam, még két hónapig produkáltam a pozitív teszteket, emiatt alapból két hónapot csúszott a kezelésem. Ha most is ez lenne, emiatt szintén csúszna a transzplantációm.

De félreértés ne essék, nem rettegek, csak ismerem a reális kockázatokat. Nagy különbség.

2021. okt. 29. 11:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!