Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Kezfertotlenito vagy kezmosas?...

Kezfertotlenito vagy kezmosas? Melyik hatekonyabb?

Figyelt kérdés
Szerintem a kezmosas sokkal hatekonyabb, miert van megis az hogy a korulottem levo kollegak mikor szunetre mennek a mukahelyen, nem mosnak kezet hanem csak beletocskolik a kezfertotlenitot es osszedorzsolik a kezuket.
2021. okt. 28. 08:27
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Mert gyorsabb. A kézmosás csak úgy hatásosabb, ha rendes csinálod megfelelő ideig, aztán kézfertőtlenítő. A gyors bedugom a víz alá módszer semmit sem ér
2021. okt. 28. 08:34
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Igazából mindkettő hatékony, amennyiben megfelelően csinálják. Kézfertőtlenítőnél is ugyanazok az alapos mozdulatok kellenek, mint kézmosásnál. A kézmosás elegendő, és nem cseszi szét úgy a bőrt, mint a fertőtlenítő.

Én csak akkor, és ott használok kézfertőtlenítőt, amikor nincs lehetőség normálisan kezet mosni (pl. kórház, szakrendelés, vagy buszról leszállva).

2021. okt. 28. 08:39
 3/5 A kérdező kommentje:
en mindig szappannal,melegvizzel - ahogy a szuleim megtanitottak ra 35 éve. es mindig csodalkozom,hogy tocsog a kezukon az a cucc..
2021. okt. 28. 08:42
 4/5 anonim ***** válasza:
Kezet fertőtleníti ott ajánlatos, ahol nincs lehetőség rendes kézmosásra.
2021. okt. 28. 08:49
 5/5 anonim ***** válasza:

Ha van lehetőség akkor kézmosás, ha nincs (bolt, autó stb.) ott a kézfertőtlenítő.

De mindkét esetben fontos a technika, 10 mp-es kémosás nem sokat ér.

2021. okt. 28. 08:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!