Miért van az hogy kb mindenre immunis vagyok de a gyerek betegsegekre nem?
Tényleg majdhogynem mindenre immunis vagyok. Ha mas felnott ember beteg korulottem es az egesz csalad elkapja en tuti nem. Ha ételmérgezés van, nekem semmi bajom sincs. Stb stb. Viszont ha az unokaocsem beteg azt mindig elkapom. Legyen az himlő, nátha. Legutóbb ez a kez szaj lab betegsege volt. Persze hogy en kaptam el egyedül.
Egyszerűen nem ertem, hogy hogy lehet. Altalaban magamtól 3-5 evente vagyok beteg. De ha az unokaocsemre kell vigyazni aki beteg, akkor megnyertem a betegseget is.
Én laikusként, de a témakörben néha olvasgató emberként úgy tudom, nem hatékonyabb, nem "ügyesebb" a felnőttek immunrendszere, mint a gyerekeké. Nyilván NEM a csecsemőkre gondolok. Csak sokkal több kórokozó ellen védett a felnőtt, mert már találkozott velük.
"Elfelejtette" a szervezeted azokat a kórokozókat vagy még nem is találkozott velük. Ennyi az oka, hogy elkapod.
(Ha kell, korrekciót elfogadok szakmabeliektől.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!