Mennyire normális a 120-as pulzus szám kis nátha miatt?
Figyelt kérdés
Pár napja fújom az orrom, ennyi. Csak feltűnt, hogy mindig ideges vagyok, és nehezen tudok aludni. Vérnyomásom 138/89 de a pulzusom 120. 70-80 környékén szokott lenni.
Semennyire, ha lázas is vagy az ennyivel nem emeli meg.
2021. okt. 21. 11:56
2/6 anonim válasza:
Nem azért vagy ideges, mert zavar hogy náthás vagy? Pl emiatt is lehet. Nekem így van. Pl idegesítenek a tünetek
2021. okt. 21. 12:34
3/6 anonim válasza:
#1 nekem múltkor lázasan 130 volt a pulzusom. Az oltás utáni reakcióként, bár ez szerintem sem normális, soha korábban nem tapasztaltam, hogy annyira megdobta volna.
Szerintem ki kéne vizsgáltatni, ha már napok óta van, meg a vérnyomásod is magasabb a normálisnál.
2021. okt. 21. 14:17
4/6 anonim válasza:
Nekem 1 hónapja volt valami vírusom, nem tudom covid vagy valami más, de 3 napig megállás nélkül köhögtem és 4. napra csillapodott majd szakadt fel a száraz köhögés. Covidnak tűnt, de nem teszteltettem magam, én nem vagyok hívőtípus, hogy az orromba vagy a seggembe matassanak a pálcikákkal, azt meghagyom a birkáknak. A pulzusom egy estére 130 köré ment, tartósan 110-130 között volt és éjjel 39 fokos lázam lett. Ha feláll tam és kimentem WC-re már 150 körül vert. Pedig semmi szívbetegségem nincs, voltam februárban kardiológusnál, negatív volt minden. Azóta már nincs meg ez a szívverés, csak 1 este volt 5-6 órán át, másnap reggel már normálisan vert 70-80 között, azóta viszont a megszokott 60-70 közötti, reggelente vagy alvás előtt 55 körüli. Lehet a nátha RSV is vagy koronavírus, csak ilyen tünetet okoz. Ne aggódj mert a stressz is emeli a pulzust és a láz is természetesen. Ha oltott vagy akkor lehet az oltás mellékhatása ami előbb-utóbb jön elő, ismerősömnek Astra oltás óta betalocot kell szednie mert 130 a pulzusa alapon oltás óta.
2021. okt. 21. 20:44
5/6 anonim válasza:
#4 akkor én szerencsés lehetek, hogy csak egy napig volt annyi oltas után…
Amúgy köhögésnél és láznál normális, hogy ilyen magas, mert ugye a mellkasod folyton összerándul, ez a szívedre is kihat. Egy sima náthánál viszont elég indokolatlan.
2021. okt. 21. 20:52
6/6 anonim válasza:
5
Igen, szerencsés vagy, neki nem tért vissza a régi nyugalmi pulzusa, kis megerőltetésre már 160 körül volt neki szóval ez már nem játék. Oltás előtt nála normális volt minden. Biztos nem sima nátha, ez vírus lehet, amikor fullon üzemel a szervezet valamiért, akkor olyan mintha sportolna az ember, dönget. Az, hogy ez milyen vírus nem tudni, mert sok vírus cirkál ősszel, nem csak koronavírusok, de persze a covid egyik jellegzetes tünete sokaknál a magas pulzus a fertőzés alatt. Ezért gondoltam, hogy lehet nekem is az volt, de majd nézetek ellenanyagot valamikor, bár pénzkidobás ha meg semmit sem mutat.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!