Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Csak én vagyok így ezzel?

Csak én vagyok így ezzel?

Figyelt kérdés

Tehát, 100%-ig oltás párti vagyok, a 3. oltást is fel fogom venni, és mindenkit erre bíztatok.

Azonban azzal baromira nem értek egyet, hogy korlátozásokat kellene bevezetni. Sok szervezet, meg az MTA stb. arra buzdít, hogy viseljünk maszkot, tartsunk távolságot mert berobban a járvány.

De miért is kellene kötelezővé tenni?

Aki akarta, az beoltatta magát, aki nem, annak a döntését tiszteletben tartva -és vállalva a kockázatokat- felesleges bárminemű korlátozást bevezetni szerintem, mert akkor soha nem szabadul ki ebből a körből az ember, hiszen soha nem lesz 100% az átoltottság.

2021. okt. 13. 11:45
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
72%

Jogos.

Ezzel csak azt az érzetet erősítik, hogy az oltás nem ér semmit.

2021. okt. 13. 11:54
 2/15 anonim ***** válasza:
48%

Azt írod, vállalva a kockázatokat...

És ki vállalja azt a kockázatot, hogy ha berobban a negyedik hullám, megint le kell állítani az egészségügyet, és megint nem jutnak olyan emberek időben kezeléshez, akik egyébként kezelhetőek lennének?

2021. okt. 13. 11:58
 3/15 A kérdező kommentje:

"És ki vállalja azt a kockázatot, hogy ha berobban a negyedik hullám, megint le kell állítani az egészségügyet, és megint nem jutnak olyan emberek időben kezeléshez, akik egyébként kezelhetőek lennének?"

Mivel elég magas az átoltottság, és sok ember átesett már, így kizártnak tartom, hogy pl. az előfordulhasson, mint Romániában.

2021. okt. 13. 12:18
 4/15 anonim ***** válasza:
35%
#3: Épp ez az, hogy nem elég magas az átoltottság!
2021. okt. 13. 15:31
 5/15 anonim ***** válasza:
41%
Egyetlen oltást sem vettem fel és átestem már tavasszal a brit variánson, így a delta kamumutációtól még úgy sem félek, mert még a brit sem tudott megbetegíteni. Van védettségim, az IgG nálam még 300 fölött van, T sejt is pozitív. Kizárt, hogy ezt a mérget belém nyomják!
2021. okt. 13. 15:51
 6/15 krwkco ***** válasza:
40%

"Mivel elég magas az átoltottság, és sok ember átesett már, így kizártnak tartom, hogy pl. az előfordulhasson, mint Romániában."

A teljesen beoltottak szám 58%. Ha hozzávesszük a megbetegedettek immunitását, akkor legyen 66-75%. azaz a lakosság 1/4-1/3 része nem immunis, miközben a delta variáns fertőzőképessége kb. 8-szorosa az eredeti vírusénak.

Az alábbi linken meg lehet nézni, hogy milyen töretlenül emelkedik minden görbe:

[link]

Ha nem lesz intézkedés a terjedés mérséklésére, akkor bizony itt is el fognak fogyni az egészségügy kapacitásai.

2021. okt. 13. 16:00
 7/15 anonim ***** válasza:
47%
Nem kell semmiféle intézkedés! Büdös a munka? Jó volt a home office? Elmentek a búsba a baromságaitokkal!
2021. okt. 13. 16:04
 8/15 krwkco ***** válasza:
31%

"Jogos. Ezzel csak azt az érzetet erősítik, hogy az oltás nem ér semmit."

Sajnos a magabiztos, ám homályosan gondolkodó embereknél fennáll ez a veszély. És ők alkotják a lakosság jelentős részét.

Ezzel szemben a járványmatematikusok már régen megmondták, hogy ha 1 ember R másiknak adja át a fertőzést, akkor a járvány megállításához 1-1/R arányú immunitás kell. A delta variánsra R=8, a közösségi immunitás minimuma 1-1/8=0,875=88%. Egy olyan immunitásnál ami 100%-os védettséget ad.

Ezt nem tudtuk és nem tudjuk elérni.

Viszont a jó hír, hogy az oltás nagyfokú védettséget ad a kórházi megbetegedés ellen, főleg a nem nagyon idős korosztálynál. (A nagyon idősek bármitől, a legkisebb megbetegedéstől is kórházba kerülhetnek.) Szóval, ha mindenki be lenne oltva, az sem állítaná meg a járványt, amig még plusz természetes immunitást nem szereznének az emberek. De ezt az oltottak megtehetnék enyhe megbetegedéssel. Viszont az oltatlanok a jelenlegi oltottság mellett megtöltik a kórházakat. És kb. 1%-uk optimális kezelés mellett is meghal. Amire mondhatnánk, hogy az ő bajuk, de a kórházakra egyéb célokból is szükség lenne.

Ezért nincs más megoldás, mint a megbetegedéseket legalább maszkviseléssel időben elhúzni.

2021. okt. 13. 16:15
 9/15 anonim ***** válasza:
3%
Szerintem is, aki oltatott azt felesleges korlátozni, aki nem az vállalja a kockázatot, vagy max őket lehetne korlátozni, meg hordják ők azt a rohadványt.
2021. okt. 13. 17:32
 10/15 A kérdező kommentje:

"A teljesen beoltottak szám 58%. Ha hozzávesszük a megbetegedettek immunitását, akkor legyen 66-75%. azaz a lakosság 1/4-1/3 része nem immunis, miközben a delta variáns fertőzőképessége kb. 8-szorosa az eredeti vírusénak."

Csapjuk hozzá még azt a 10% 0-12 évest, akiket kivételes eseteket elvétve tünetmentesen és post covid nélkül érint a járvány, és egyből egy 80%-os szinten vagyunk.

Van 400000 oltatlan 60+-os, ők tudnák elméletben nagyon leterhelni az eü-t. Ők összesen vannak 2,5 millióan, tehát legrosszabb esetben is a tavalyi hullám maximumának az 1/6-a körül lehet az idei maximum.

2021. okt. 13. 20:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!