Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Ha az covid vakcina működik,...

Ha az covid vakcina működik, hogy lehet, hogy kétszer, háromszor oltott emberek kerülnek kórházba súlyos tünetekkel és közölük halnak is meg? Ellenben oltatlan embereknek semmi bajuk, el sem kapták?

Figyelt kérdés

Van olyan kollegám, aki azt se tudta, hogy volt covidos, most nézték az antitesteket nála és védett.

Unokatestvérem 3x lett oltva, most kórházban van, csak az ima maradt, hogy élve kikerüljön onnan.

Ezt végképp nem értem, én is átestem rajta, de azért voltak tüneteim, főleg gyengeség és levertség, de nem köhögtem. Viszont a pulzusom 90-100 között volt pár napig, de lázam se lett. Azóta jól vagyok persze, és nem voltam beoltva, azóta sem vagyok, védettségi kártyám meghosszabbították, mivel nekem is van még antitestem annyi, bár nem olyan sok, mint kollegámnak, aki azt se tudta, hogy volt benne, mert semmi baja nem lett.

2021. okt. 9. 19:56
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
49%
A matematikaórákról valószínűleg hiányoztál. Azt ugye nem gondolod, hogy aki oltott, az automatikusan meghal, aki meg nem, annak meg egy szál tünete se?
2021. okt. 9. 20:18
 2/26 A kérdező kommentje:
Szerintem nagyon félre értjük egymást, nem erre gondoltam és semmi köze ennek a matematikához jelenleg. Nem számok szerint értettem, de nekem családtagomról van szó.
2021. okt. 9. 20:22
 3/26 anonim ***** válasza:
51%
Azt is pontosan tudod, hogy ritka esetekben előfordul oltva is a kórház, de ez elenyésző. Szerintem a bekerülő vírus mennyisége se mindegy: ha valaki direkt társaságba megy védekezés nélkül, közeli fizikai kapcsolattal, annak nagyobb erre az esélye erre, mint ha tartja a távolságot és a kézmosást. Az meg, hogy rengetegen tünet nélkül megússzák, ismert tény.
2021. okt. 9. 20:30
 4/26 A kérdező kommentje:
Én az elmúlt 2 évben nem tartottam be ezeket a dolgokat, kezet is csak otthon mosok, nem fertőtlenítek és nem tartok távolságot, puszival köszöntöm a barátokat is, és a feleségemmel is rendes házaséletet élek. Maszkot sem hordok sehol és nem is hordtam sosem normálisan, maximum a számra húztam fel ha beszóltak és hisztiztek. Első perctől nem féltem a vírustól, mert élő példa, hogy egy barátom nagyon félt, már be is lett oltva áprilisban, erre májusban autóbalesetben meghalt. Az a baj rövid az élet félni és rettegni ok nélkül. Igaz én is féltem az idős hozzátartozóimat és ismerősöket, mert ők már gyengék és elesettek. Simán elviheti őket egy ilyen náthás, lázas betegség.
2021. okt. 9. 20:37
 5/26 anonim ***** válasza:
47%

Na pontosan az ilyen zsenik miatt tartunk ott ahol...

Gondolom arra meg magasról teszel, hogy amíg nem volt tesztelve nálad a covid, hány krónikus beteget fertőzhettél meg - és nem, nem csak az idősek lehetnek betegek. Bár végülis ja, amiről nem tudsz az nem fáj neked, de ha egy szeretted járna így más hasonló "ember" miatt, te lennél a legjobban felháborodva.

2021. okt. 9. 20:44
 6/26 A kérdező kommentje:
Dehogy lennék, a közösségi immunitást kell elérni, a beteg, gyenge emberek úgyis szelektálódnak, ez a körforgás sosem szűnik meg, egyszer mind meghalunk valamiért. Látod ismerősömnek köze se volt a vírushoz, pedig ő maszkot hordott, betartott mindent, balesetben mégis meghalt.
2021. okt. 9. 20:53
 7/26 anonim ***** válasza:
46%
A távolságtartás, puszik mellőzése, minden megérkezéskori kézmosás, szűk zárt helyen, tömegben maszk nem hinném, hogy rettegést jelent. Ezek különösebb életmódváltás nélkül betartható biztonsági intézkedések, amik hozzásegítenek ahhoz, hogy ne haljunk meg olyan módon, ami elkerülhető lett volna. Az, hogy mástól is meg lehet halni, az itt nem szempont, ez a többlethalálozás.
2021. okt. 9. 21:01
 8/26 anonim ***** válasza:
48%
Ha a beteg emberek szelektálódnának egyik pillanatról a másikra, alig maradna ember a Földön.
2021. okt. 9. 21:04
 9/26 anonim ***** válasza:
57%

Korosztályonként és oltott/nem oltott csoportot kell nézni!

Tegyük fel oltatlanul 600x nagyobb az esélye, hogy mondjuk egy 60 éves kórházba kerüljön, mint egy 20 éves, ha elkapja a vírust, azaz 600 oltatlan 60 évesre 1 oltatlan 20 éves jut.

Most nézzük azt, hogy az oltás hatására csak 60db 60 éves kerül kórházba 1 oltatlan 20 évesre, akkor most nem volt hatásos az oltás? Kik kerültek kórházba?

2021. okt. 10. 08:47
 10/26 anonim ***** válasza:
44%
Aki gondolkodik, az tudja a választ. De a többség még beszopja a propagandát, hiszen még a csapból is ez folyik. Ez színtiszta üzlet, semmi több. Én azt látom, hogy az oltott ismerőseim sorra betegszenek most meg, nem komoly, egy hét nátha, torokfájás, pár nap lát és magától vége, de mind sipákol, ellentétben oltatlan ismerősöm egy sem volt beteg most. A számokat meg tudjuk, hogy úgy manipulálják, ahogy akarják.
2021. okt. 10. 09:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!