Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Aki volt COVID-os, és oltást...

Aki volt COVID-os, és oltást is kapott, az szuper védett?

Figyelt kérdés

Nálam ez a helyzet. Tavaly novemberben a vírus (teszt pozitív, enyhe tünetek), majd április végén Pfizer. A kettő között mértek antitest számot, jó magas volt, plazma donor lehettem.

Akkor többet nem kell aggódjak a vírus miatt?

2021. okt. 2. 07:59
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:

10: ebben az összehasonlításban nem voltak benne azok, akik duplán védettek. Vagy csak oltás, vagy csak fertőzés. Lehet, hogy a természetes immunitás jobb, de ehhez ugye túl is kell élni a vírust, a tanulmány a már elhunytakkal nem foglalkozik.

Ha meg még nem estél át rajta (meg egyébként is), lényegében 2 választásod van: vagy kérsz oltást, vagy nem. Ha kérsz, és mégis elkapod, jó eséllyel utána duplán védett leszel, pipa jó időre. Ha meg nem kérsz, vállalsz minden betegség-szövődmény kockázatot. Ezt kell mérlegelni.

2021. okt. 2. 10:40
 12/23 anonim ***** válasza:
10. Ahány tanulmány annyi eredmény, ez a gond ezekkel. De a "Limitations" résznél legalább korrektül leírja mik a tanulmány gyenge pontjai.
2021. okt. 2. 10:46
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
Januárban kaptam mind a kettő Pfizert. Azok közül akik velem voltak, akkor és ők is ugyan azt kapták szinte fele pozitív lett műjusban. Szeptemberben megkaptuk a 3. oltást. A sok mutálódás miatt ki tudja, hogy mi lesz. Pár napont belül bejelntik, hogy Karikó kapja-e a Nobel díjat. HOzzáteszem rengeteg melléhatása van a Pfizernek, főleg a nők körében.
2021. okt. 2. 10:51
 14/23 anonim ***** válasza:
65%

11. Várj egy picit. Te abban a hitben vagy hogy az oltás miatt jóval védettebb vagy mint a természetesen immunitással rendelkező emberek?

Mert ez nem igaz, nagyon sok tanulmány minimális különbséget mutatott ki.

"Ha kérsz, és mégis elkapod, jó eséllyel utána duplán védett leszel" Vagy éppen belehal a covidban mert az oltás rátesz egy lapáttal éppen amikor megfertőződött valaki. Ha be vagy oltva ugyanúgy minden betegség-szövődmény kockázat érint. Ne legyen illúzióid! Az sokkal veszélyesebb ha valaki szuperembernek tartja önmagát az oltás miatt mint aki nincs beoltva és óvatos. Én nem vagyok beoltva és nagy eséllyel nem is leszek, mert a természetes immunitás híve vagyok, de követem az eseményeket, olvasom a tanulmányokat. Gondolod hogy van még valaki akinek a szervezete nem találkozott a covid vírussal az elmúlt 2 év alatt? Mert szerintem ennek elég kicsi az esélye.

2021. okt. 2. 11:04
 15/23 anonim ***** válasza:
0%
"Gondolod hogy van még valaki akinek a szervezete nem találkozott a covid vírussal az elmúlt 2 év alatt? Mert szerintem ennek elég kicsi az esélye" Természetesen bőven vannak még olyanok, akik nem találkoztak a vírussal.
2021. okt. 2. 11:13
 16/23 anonim ***** válasza:
95%

""Gondolod hogy van még valaki akinek a szervezete nem találkozott a covid vírussal az elmúlt 2 év alatt? Mert szerintem ennek elég kicsi az esélye" Természetesen bőven vannak még olyanok, akik nem találkoztak a vírussal."

Ha csak nem éltél egy barlangban az utóbbi 2 évben, nem hiszem, hogy ne találkoztál volna vele. Szerintem mindenkinek van olyan ismerőse, aki átesett rajta, neked is megvolt, csak max nem vetted észre.

2021. okt. 2. 11:30
 17/23 anonim ***** válasza:
57%
Én nemrég oltattam magam, nincs két hónapja. Előtte csináltattam antitest-tesztet, negatív lett. Pedig nem élek barlangban, csak ugye a durva számok mellett home officeban nyomtuk, autóval járok, és betartottam a kézmosás-maszk-távolságtartás szentháromságot, ebből az oltás után lehagytam a maszkot.
2021. okt. 2. 11:59
 18/23 A kérdező kommentje:
14: nagyon sok butaságot írtál le, gyakorlatilag egyetlen mondatod se igaz.
2021. okt. 2. 12:12
 19/23 anonim ***** válasza:
Én voltam beteg, utána mértünk antitestet.. nem alakult ki semmi. Azóta kaptam 2 oltást, tervezek méretni megint, kíváncsi vagyok nagyon.
2021. okt. 2. 15:48
 20/23 anonim ***** válasza:

"Én voltam beteg, utána mértünk antitestet.. nem alakult ki semmi."

Mondanák erre az okosok, hogy van a sejtszintű immunitás is, amit nem lehet kimutatni.

2021. okt. 2. 16:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!