Mit kell tudni a Pfizer-Biontech oltásról?
Ezt az oltást kaptam meg, de kiderült, hogy ez az oltás két részből áll, és 3 hét mulva adják be a következő részét. Ezt sajnos nem tudtam. Most akkor ebben a 3 hétben nem leszek immunizált?
Mi a helyzet a többi oltóanyaggal? Azok is úgymond két részesek?
Igen, mindegyikből 2-t adnak. + lesz 3. emlékeztető oltás is
Onnantól kezdve, hogy megkaptad az elsőt már bizonyos %-ban védett vagy, de hogy még erősebb legyen a védelem kell a 2. oltás is.
"és ha korábban, még idén márciusban elkaptam a kórt? az nem felér egy oltással?"
Ha teszttel kimutatva valóban COVID-os voltál, akkor a megbetegedés + 1 oltás erős védettséget ad.
Egyedül a Johnson & Johnson által gyártott Janssen oltás egyadagos. A többi mind kettő.
3.
történetesen az mRNS vakcina erősebb védelmet nyújt mint a természetes fertőződés. Az pont elég, ha a tüskefehérjére van kihegyezve.
ez kb olyan, mintha a számítógépedet akarnád védeni egy USB meghajtón tárolt számítógépes vírustól, aminek megtépáztad az USB csatlakozóját. Hiába van ott a programkód, nincs meg a csatlakozás. Na a tüskefehérje itt ugyanilyen.
amúgy az "elölt" vírusok alapján működő vakcinák (melyek szerinted a legjobb védelmet nyújtják, mert természetesebb) nem biztos, hogy többet érnek egy vödör tücsöknél.
ja igen, a "természetes" szó pedig nem szinonimája a "jobb"nak.
a természet ad nekünk minden jót és minden rosszat, mi pedig elő tudunk állítani sok jót és sok rosszat.
Az, hogy valami természetes nem egyenlő azzal, hogy jobb is.
5. Ezt rosszul tudod, a nyálkahártya immunitás csak fertőzés által jön létre és csak az biztosít tartós T sejtes védelmet. Ülj le fiam! Egyes!
Nekem Rusvai professzor tanította még ezt ezelőtt 15 évvel és a mai napig ezt mondja, hogy a fertőzés az igazi védettséget hozó, mikor a teljes vírussal találkozik a szervezet.
#7-es ebből nem következik, hogy az oltás hülyeség lenne, gyakorlatilag az oltás lényege nem az, hogy ne kapd el a vírust, hanem azt, hogy a szervezeted ha elkapja az oltással szerzett védettséggel, akkor előnyben legyen ahhoz képest, mintha nem lenne.
Így gyorsabban reagál amikor megfertőződött és kialakul a nyálkahártya immunitás is.
9, mégis ezerrel tolják elénk hogy hány pozitív tesz eredmény van nap mint nap, nem pedig azt, hogy mennyi aki ezek közül meg is betegszik! Pedig ott lenne a lényeg.
Pozitív teszt NEM EGYENLŐ beteg.
Oltott is lehet pozitív, de sokkal kisebb eséllyel beteg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!