Mennyi az eselye hogy elkaptam?
A HPV-nek nagyok sok fajtája van. Röviden: vannak alacsony és magas kockázatú fajták. Az iskolában a magas kockázatú ellen oltanak, ami a méhnyakrák ellen véd.
Amelyik nemi szemölcsöt okoz az alacsony kockázatú. Tehát az ellen nem vagy védett sajnos.
Nekem is volt HPV-m, tavaly októberben szültem hüvelyi úton. Ha nincs tüneted, akkor nyugodtan szülhetsz így. Ha van szemölcsöd a szüléskor, akkor császározni fognak.
Egyébként ecsetelővel nagyon könnyen megszüntethetőek ezek a szemölcsök. Viszont jellemző, hogy visszajönnek.
Fontos az immunrendszer erősítése.
"Es akkor elhetjuk ugyan ugy a nemi eletunk mivel baba projektben vagyunk ugye vedekezes nelkul?"
Mivel már 4 éve fennáll ez az állapot, nem valószínű, hogy pont most fogod elkapni a fertőzést.
De lehet, hogy a baba érdekében szünetet kellene tartanotok, amíg ki nem derül, hogy fertőzött vagy-e.
Googlizz rá erre: hpv vírus magzat
Sok cikk van erről.
Első vagyok.
A HPV csak szülésnél érdekes a babára nézve.
Viszont ha terhesség alatt van szemölcsöd, azért probléma, mert nem szedhetsz akármilyen gyógyszert.
Illetve a terhesség legyengült immunrendszerrel jár, tehát nagyobb az esèlyed elkapni bármilyen fertőzést.
Vizsgáltasd ki magad. Nézzen szét a doki odabent is, mert szemölcsök sajnos hüvelyben is lehetnek. Addig álljatok le a baba projekttel. Ha egèszsèges vagy, akkor viszont hajrá!!
Ha pedig összejön a babus, akkor utána vèdekezzetek óvszerrel, hogy lehetőleg ne kapd el, mert terhesen már nem lesz egyszerű kikezelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!