Antibiotikumot szedek 4napja ez lenne az utolsó nap már jól vagyok de otthon hagytam a mai adag antibiotikumot ami reggel-este egy és holnap megyek csak haza mi tévő legyek?
Figyelt kérdés
2021. szept. 25. 13:24
1/7 krwkco válasza:
Amikor hazaérsz folytasd a kezelést, Továbbra is csak reggel/este egyet. Nem szabad kétszeres adaggal pótolni az elmaradást.
2/7 A kérdező kommentje:
Ma volt az utolsó napom tegnap nem vettem be mert nem volt nálam remelem nem lesz tole semmit bajom :(((
2021. szept. 26. 15:19
3/7 krwkco válasza:
Bajod nem lesz, legfeljebb nem fogja teljesen kiirtani a baktériumokat a szünet miatt. Feltétlenül vedd be a maradékot is, de csak a szokásos adagolással. Ha nem gyógyulsz meg, az orvos fel fog írni egy további kúrát egy másik antibiotikummal. De azt gondolom, hogy erre nem lesz szükség. Sok sikert és gyógyulást!
4/7 A kérdező kommentje:
Sajnos ugyanúgy faj a torkom :((( valószínű nem segített Elegge
2021. szept. 26. 22:27
5/7 krwkco válasza:
Volt-e korábban zöldes vagy sárgás köpeted? Az mutatja a baktériumos felülfertőződést. Ha volt, elmúlt? Az jó jel lenne.
A torokfájás megmaradhat, mert a vírusokat nem irtja az antibiotikum. Azokkal a szervezetednek kell megküzdenie.
6/7 A kérdező kommentje:
Volt az elmúlt.
2021. szept. 27. 12:42
7/7 krwkco válasza:
Az jó jel arra vonatkozólag, hogy az antibiotikum kiirtotta a baktériumokat. Most már csak azt kell megvárnod, hogy az immunrendszer legyőzze a vírusokat. Sok folyadék, pihenés, esetleg Mebucain mint. Abban vírusellenes hatóanyag van és főleg a torokban hat, ahogy szopogatod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!