Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Ruhával való érintkezéssel...

Ruhával való érintkezéssel elkapható így a veszettség?

Figyelt kérdés

Ha a ruhákat a szabadban teregetjük ki.Akkor bármilyen állat lesza-rhatja,vagy a nyála rá kerülhet.

Vagy pl a zokniakasztós csipeszes bigyót lesz-rja valamilyen állat.

Múltkor pl láttam rajta egy barna foltot.

És simán hozzáérhettek a ruháimhoz.

Mivel sokat mosok kezet,így a kézfejemen a bőr gyakran berepedezik,és félek,ha a pulcsi ujja hozzám ér,így bele kerülhet a sebbe,ha előtte a ruha érintkezett ürülékkel.

2021. szept. 24. 04:00
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Nem adják be random, már csak azért sem, mert az oltásnak vannak ezesetben kockázatai (pl bénulás).

Gondolj arra, hogy Magyarországon 1950 óta!!! SENKI nem halt meg denevér okozta veszettségben.

Khurva nagy szerencsétlenség kellene, hogy pont te legyél az. (Még az EU-ban is az elmúlt 45 évben 5 eset volt, abból ráadásul 2 denevérkutató volt..)

Ha ez sem nyugtat meg, pszichológus/pszichiáter kell.

2021. szept. 25. 03:56
 12/15 A kérdező kommentje:

Ez,komoly?Bénulást okozhat?

Ezt nem olvastam sehol.

Remek,akkor 100% védelem nincs:)

Azt olvastam,hogy a kényszerbetegek a 100%-os biztonságra törekednek.

Pár hete az ablakomon kívülről észrevettem valamit,nem tudom pontosan,hogy mi,illetve a szúnyghálóba bele ragadt valami,és a fejembe vettem,hogy lehet denevérszr,azóta nem nyitom ki az ablakot csak bukóra,de azt is ritkán,mert félek hogy hozzá érek sebes kézzel.

2021. szept. 25. 04:08
 13/15 anonim ***** válasza:

Ha hiszed, ha nem, én is kényszergondolatokkal küzdök, melyek közt a veszettségtől való félelem is szerepel(t), ezért is válaszolgatok itt erre ennyiszer.

Hány éves vagy egyébként?

A kényszerbetegség kezelhető, sajnos a gyógyszer + viselkedésterápia az, ami legnagyobb eséllyel csökkenti a tüneteket, de gondolkodj el pszichológus felkeresésén, a tünetek idővel romolhatnak és a mindennapi életben is gátolhatnak.

Nem ismerlek, nem tudlak diagnosztizálni, de amit írtam, azt mind tapasztalatból, hogy gondolkodj el a dolgon, mert szorongva élni szar.

2021. szept. 25. 10:33
 14/15 anonim ***** válasza:
A veszettség általában csak közvetlen kontaktussal (harapással, esetleg karmolással) terjed. De nem vagyok szakember, beszélj az orvosoddal, ha az megnyugtatóbb számodra.
2021. szept. 27. 21:46
 15/15 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező sajnos én is ilyen gondolatokkal küzdök és nagyon tönkre tudja ez tenni az ember életét. Kb. Másfél hónapja a facebook feldobott egy cikket a veszettségről és azóta ezen kattogok, az udvaron bizonyos dolgokat nem merek megfogni, most épp az történt hogy a szomszéd pár hete beledobott egy sünt a kukájába amit a tóban talált és pár napja megfogtam azt a kukát és lehet hogy utána megvakartam valamit magamon, de ebben nem vagyok biztos, és most ezen jár az eszem, hogy lehet hogy veszett volt. A veszettség előtt az agyevő amőbától rettegtem fürdésnél.

Sajnos nem viccből írtam ide ezt. Nekem is megkeseríti az életem a hipochondria.

2022. máj. 18. 14:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!