Az normális ha mindig 37fokos a testhőm?
Nekem mindig annyi, 28 éves nő vagyok és kb 16-17 éves koromban vettem észre. Tavasszal például minden nap mérték munkahelyen is és 36,9 volt a legtöbbször.
Háziorvosnak meg lett említve, legyintett rá.
4-es voltam, hazaértem, megmértem, erős 36.8. Ciklus 8. napján vagyok. Azt olvastam, hogy a ciklus bizonyos időszakaiban akár ilyen 37.2 értékek is jók...
Hát, Kérdező, nem tudom, szerintem nem feltétlen baj, legalábbis remélem.
Orvosnak megemlítheted, egyébként egy labor úgysem árt évente egyszer.
Vannak olyan emberek, akiknek a 37-37,3°C testhő teljesen normális, sőt olyan is van - ritkán -, akinek a 38°C a normális testhő. A 36-36,8°C ÁTLAG normál testhő. Lehet felette, de alatta is.
Személyesen találkoztam olyan gyerekkel, akinek a normál, állandó testhője (fiú) 37,3-37,5°C közötti volt, és ha új ápolónő került a betegszobára, a gyermekotthonba, aki nem tudott erről, annak mindig bekamuzta, hogy beteg, és ezért nem kellett suliba mennie. Persze, amikor jött olyan, aki ismerte őt, akkor lebukott. :)
Ja, és azt kifelejtettem, hogy éjélhez közeledve MINDENKINEK magasabb lesz a testhője legalább 1-1.5°C-kal is. Tehát, ha valaki lázas, éjfélhez közel már fals eredményt adhat a lázmérés. Inkább ezért éjfél után célszerűbb lázat csillapítani.
(#7-es voltam)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!