Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » SOS! Kaphatok vérmérgezést?...

SOS! Kaphatok vérmérgezést? Pánikba vagyok esve.

Figyelt kérdés

23/f

Olyan problémám van, hogy benőtt a körmöm a láb ujjamon, és be is gyulladt. Pulzust érzek a gyulladt ujjamban, és égetést tapintásra. Ilyen problémáim mindig vannak. Már regalab 8x voltam sebészeten felvágatni. Ha beütöm valahova azt az ujjamot ami fáj, akkor szó szerint csillagokat látok.

Barátnőm azt mondja, hogy kaphatok vérmérgezést is. Nagyon pánikba vagyok esve, nagyon félek, reszketek.

Szerintetek kaphatok vérmérgezést? Nagyon félek. Hétfőn mindenképpen elmegyek sebészetre, vagy lehet még holnap ügyeletre.

Küldenék fotót de nem lehet ide hozzá tenni. Nagyon félek.

Kérlek mondjatok biztató szavakat.

2021. szept. 11. 21:24
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

1.5 évig éltem egy szerencsétlen pakolás kimenetele miatt benőtt körömmel. Voltam pedikűrösnél, nem használt. Voltam magándokinál, ő ollóval konkrétan félbevágta hosszában a körmöt de sajna ahogy visszanőtt megint begyulladt, benőtt és utána már "vadhús" keletkezett mellette.

Végül találtam egy orvost magánúton persze, aki a csak egy kb 1mm-es csíkot vágott le a körmömből, egészen a tövéig. A köröm mátrixot is érintette, kitakarított mindent, levágták a vadhúst. Érzéstelenítve volt, nem fájt, csak nyomó érzés volt, utána viszont éreztem de 1.5 év fájdalma vs. 2 nap...semmiség. Sajna, a doki szerint 100 emberből 2-nél megesik, hogy visszanő ott valami köröm kezdemény, én beleestem abba a 2-be, de igazából nem zavaró, annyi, hogy azt is vissza szoktam vágni (kicsit furán nő, mert "álló" körömként nő, tehát mintha 90° el lenne forgatva :DD viszont picike rész, nem zavar semmiben szerencsére - btw ki is lehet húzni magadnak, nálam meg volt de utána is nőtt).

Én konkrétan a végén cipőt sem tudtam már húzni, sőt mint kiderült, hiába voltam orvosnál még akkor vele, mikor a baleset történt, csonthártya és egyéb gyulladásaim voltak, amit az orvos sajna nem kezelt de a másik igen.

Egyébként nem volt semmi gond, nem volt vérmérgezés meg semmi, de azért érdemes kezeltetni. Saját tapasztalatomat írtam le, lehet elsőre nem tűnik biztatónak de nem kell félni tőle. Viszont a fájdalom miatt érdemes keresni olyan szakembert, aki tényleg jól megcsinálja. (ps.: az enyém is baszott ronda volt egyébként :DD)

2021. szept. 12. 00:29
 12/12 anonim ***** válasza:
Ki a hozzáértő doki, hol rendel?velem ping-pongoznak már egy ideje a dokik. :(
2021. szept. 12. 08:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!