Covid oltás után miért nem alakul ki IgM antitest válasz
csak IgG? Először nem IgM/A nak kellene megjelennie?
Nagy mértékben hasonló.. ja... az ózon is hasonlít az oxigénre..
2021. szept. 9. 01:23
12/17 demokrácia válasza:
Érdekes, h a vírus-média feltételen hívők rögtön lehülyézik a szkeptikusokat, a kételkedőket. Valójában az tudományt a fejlődést ezek a kételkedők vitték előre. A kérdező feltesz egy kérdést, nekünk laikusoknak és fel sem tűnik neki, h erre a tudománytól (mert nyilván mindenhol utánanézett) erre nem kap választ. Ez a járvány tele van ellentmondással, megválaszolatlan kérdéssel. Vannak sajna jó sokan, akik abból indulnak ki, h. amit a média, a hatalom a fősodor mond az igaz. A középkorban az emberek többsége a boszorkányok létezését igaznak tartotta.Korunkban még erősebb rafináltabb szervezettebb manipuláció folyik mint régen és ez a tendencia most is tart.
2021. szept. 11. 09:54
#12 A kérdező menjen el szépen egy immunológushoz, lehetőleg olyanhoz, aki ért is hozzá, és kérdezze meg őt.
1 perc alatt fog kapni választ.
És nincs ellentmondásokkal tele a járvány, csak ti látjátok bele.
Volt szerencsém sok tanult, intelligens orvos véleményét is meghallgatni, azt is pontosan tudom, hogy mi ment az itteni kórházakban a csúcson.
2021. szept. 11. 10:46
14/17 A kérdező kommentje:
#13: ha ez reális lehetőség lenne nem itt kérdeztem volna meg. :) Én inkább egyetemistákra, esetleg fiatal praktizáló orvosokra számítottam mint válaszolók. De úgy tűnik arra még várhatok.
Minden új betegség ellentmondásokkal van tele. Oltásokkal kapcsolatban is volt dögivel. A kórházi káosz dologhoz meg annyit,hogy sajna most üt vissza a folyamatos leépítés. Nem a betegség közvetlenül okozta a káoszt,hanem az,hogy egy emberre 4-5 ember munkáját tolták rá, meg olyan embereket vezényeltek át,akik teljesen más osztályokon dolgoztak.
De miből gondolod, hogy nem alakul ki IgM? Csak fölösleges mérni, hiszen hetek alatt 0 lesz sz értéke, az IgG adja a hosszútávú védelmet.
2021. szept. 11. 12:30
16/17 anonim válasza:
A kérdésre ez a diagram ad választ:
[link] Az IgM a fertőzés/immunizálás kezdeti szakaszában megugrik, majd gyorsan csökkenni is kezd, és marad hosszabban az IgG.
2021. szept. 15. 10:13
17/17 A kérdező kommentje:
#15 & #16: nagyon sok tesztet láttam,eleinte első héttől kezdve 6 héten keresztül tesztelt a munkahelyem. Akinek IgM+ volt az ténylegesen fertőzött is volt. Azt tudom max elképzelni ,hogy oltásnál valamiért jóval kevesebb IgM keletkezik amihez kevés volt a gyorsteszt. (a tényleges fertőzéseket pontosan mutatta tehát nem gagyi volt)
Kapcsolódó kérdések: