Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Mitől lehet ez a több napja...

Mitől lehet ez a több napja tartó hasmenés?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Hétfő éjszaka kezdődött a kálváriám. Akkor éjszaka félóránként szaladgáltam hányni. Kedden egész nap gyengének éreztem magam, hányingerem volt, de ezek kívül semmi. Tegnap viszont már egész nap vízszerű hasmenésem volt, ami ma ugyanúgy folytatódik, a hasam is fáj. Diétát tartom, igazából nem nagyon tudok enni semmit. Zuborog a hasam egész nap. Ma reggel csak ittam, és már rohanni kellett a WC-re. Lázam nincs. A háziorvos sok folyadékot, diétát, széntablettát javasolt, probiotikumot, de semmi változás nincs. :( Mit tehetnék még, hogy végre jobban legyek? Remélem ez nem koronavírus.
2021. aug. 26. 08:35
 1/8 anonim ***** válasza:

Akkor ez vagy de, koronavírus, vagy valami más bacit szedtél/ettél össze.

Esetleg valami romlott nyers tejtermék nem volt? Vagy nyers tojás, esetleg valami tojásos krémű sütemény (szalmonella...)???

2021. aug. 26. 08:43
 2/8 anonim ***** válasza:

Klasszikus fosóshányós vírus, hétvégére jobban leszel.

Probiotikumból Enterolt javaslom, az hasmenés esetén kifejezetten jó.

A gyógyszerek miatt száraz kekszet vagy hasonlót próbálkozz egy-két falatot, hogy ne marják ki a gyomrod, de az ivás a lényeg igazából (tea, húsleves), hogy ne száradj ki.

Jobbulást!

2021. aug. 26. 08:51
 3/8 anonim ***** válasza:
Vegyél be Bolus adstringens tablettát, napi 1 szem 2-3 napig, ettől el kell múljon a hasmenés. Szerintem a probiotikumot nem kell túlzásba vinni. Háztartási keksz, fekete tea ajánlott (semmi zsír, cukor és fehérje), főtt krumpli sózva. A tünetek elmúltával lassan szabad visszatérni a korábbi étrendre. Ha megszűnik a hasmenés, a Bolus adstringens elhagyható, mert székrekedést okozhat.
2021. aug. 26. 09:08
 4/8 anonim ***** válasza:

Jaj mitől lenne ez koronavírus...ha lebénulna a fél oldalad, már azt is erre fognád?

Sima fosóshányós vírus, ahogy előttem is írták. Igyál sokat és könnyű ételeket egyél. Hasmenésre Imodiumot is bevehetsz.

2021. aug. 26. 10:02
 5/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek!

Szerencsére itt van egy patika a házzal szemben, átvonszoltam magam. Remélem holnapra már jobb lesz.

2021. aug. 26. 10:12
 6/8 A kérdező kommentje:
A délelőtt jó volt, most megint elkezdődött. :/
2021. aug. 26. 15:31
 7/8 anonim ***** válasza:
Szia. Végül mi lett, mert ezzel küzdők én is. 7napja megy a hasam. Már előtte egykét-héttel nem volt a legjobb sem a közérzetem, sem az étvágyam. Az elsejét végig a wc-n töltöttem. 2.-án hajnalban meg reggel még hánytam is, azóta az nem volt, csak rossz a gyomrom, étvágytalan vagyok és kicsit savas is. Beszéltem a házi orvosommal, de mind2 alkalommal csak azt mondta, hogy szedjem az enterolt (már napi 3-4 szemet) és diétázzak tovább. Már nagyon el vagyok keseredve és egyre világosabb a színe, félek, hogy valami komolyabb mint egy vírus, vagy epekő. Ma reggel bevettem 2 enterolt egyszerre és pár órával később normális székletem volt, de utána még el kellet mennem párszor, és egyre hígabb lett, és már megint nagyon híg hasmenésem van. Így dolgozni sem tudok menni, mert sosem tudható, hogy mikor jön rám, és ott nem tudom megoldani, hogy azonnal fussak a wc-re.
jan. 7. 20:47
 8/8 anonim ***** válasza:
Holnap kell újra felhívom az orvost, és bízok benne, hogy vagy elküld széklet vizsgálatra, vagy ír fel nekem valami gyógyszert, mert ez így nem állapot. Holnap megpróbálok elmenni gyógyszertárba, és veszek B6 vitamint, Immodium gyógyszert az enterol helyett. Meg fekete teát, mert azt olvastam az is jó rá, szóval kipróbálom azt is.
jan. 7. 21:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!