Miért oltakoztál?

Figyelt kérdés

2021. aug. 24. 20:13
A kérdező szavazást indított:
A covid elleni védelem reményében.
Presszió hatására, mint pl. munkahelyi zsarolás, családon/munkahelyen/közösségen belüli konfliktus, egyéb kényszer hatása.
45 szavazat
1 2
 1/11 anonim válasza:
58%
A második, illetve voltak már koncert jegyeim ahova mindképpen menni akartam
2021. aug. 24. 20:27
 2/11 anonim ***** válasza:
38%
A többséghez akartam tartozni.
2021. aug. 24. 20:28
 3/11 A kérdező kommentje:
1-2, ti a másodikat jelöljétek, végülis mindenki azt aki nem a covid elleni védelem reményében hanem bármi más miatt.
2021. aug. 24. 20:31
 4/11 anonim ***** válasza:
18%
Én személy szerint főleg a külföldi ingázó munka miatt, már májusban oltakoztam. Elég erős az immunrendszerem, nem is voltam Covidos. Párom a védelem miatt, ő harmadikat is akar bevenni. Ő volt súlyosan beteg a Covidtól (én el sem kaptam tőle).
2021. aug. 24. 20:33
 5/11 anonim ***** válasza:
52%

Mezei fogorvos vagyok. Azt csinálom minden nap, hogy megy a beteg szájában turbina, a rendelő levegője pedig teleszóródik a beteg nyálát tartalmazó apró részecskékkel (aeroszolnak hívják). Figyelünk a higiéniás előírásokra, de azért nem egy home office biztonságát nyújtó munkakör.

A másik pedig, hogy ismerek jó pár covid-osztályon is megforduló eü-s kollégát. Az ő tapasztalataik sajnos egyáltalán NINCSENEK összhangban az Élet Iskolájában végzett kommentelőkkel, akik szerint a covid egy kis nátha, ami csak 80 év feletti beteges személyek számára veszélyes. (Tehát ha nem fogorvos lennék, hanem home officeban dolgoznék, akkor is beoltattam volna magam.)

2021. aug. 24. 20:36
 6/11 anonim válasza:
30%

Én az is-is kategóriába tartozom. Egyetemista vagyok, így nálam nem alaptalan az a gyanú, hogy idővel az intézmény látogatást negatív PCR teszthez vagy az oltáshoz kötik, azok után meg pláne, hogy az egyetemi főkönyvtár szolgáltatásait csak védettségi igazolvánnyal lehet igénybe venni.

Másrészről olvastam / néztem külföldi beszámolókat átlag polgároktól, hogy milyen borzalmasan tud végigmenni egész családokon a kór. A legmeghatóbb az volt, amikor egy 60 év feletti férfi elkapta a vírust Kínában, majd megfertőzte vele a 34 éves fiát. Az apa túlélte, a fiú belehalt.

2021. aug. 24. 20:36
 7/11 anonim ***** válasza:
86%
Mivel több ismerősöm is megszívta a coviddal, így a védelem miatt.
2021. aug. 25. 09:39
 8/11 anonim ***** válasza:
67%
A "védelem reményében" egy nagyon találó kifejezés. Egyáltalán nem érzem magam védettnek tőle, de talán kevesebb az esélye, hogy ártson, mint hogy használjon, és talán ez is egy esély.
2021. aug. 25. 10:40
 9/11 anonim ***** válasza:
29%

A leglogikusabb döntèsnek az oltást tartottam. Orovosok és kutatók vèlmènyère hagyatkoztam.

Figyelmbe vettem azt a tényt is, eddig minden járvány az oltásokkal tűnt el.

Nem váltottam, ami épp jutott arra elmentem. Nem tököltem, nem vártam sült galambra.

Sokan fel se fogják és nem akarják elhinni, a járvány tènyèt, a vírus fertőzés veszèlyèt. Szerintem az ilyen emberek akkor se hinnèk el,ha közeli családtag került volna kórházba.

Az tény a többség nem kerül kórházba, de az is tény lutri kinél hogy zajlik le a fertőzés. Itt van a lényeg, semmi sem garantálja, semmilyen erős immunrendszeru szervezet se,hogy nem lesz valamilyen szövődmény. Ide az erős immunrendszer nem jelent semmit. És erre az orovosok hivjak fel a figyelmet.

Közös felelősség vállalás kell, egy fertőzés mértéke az oltással redukalodik le. Ha nem is magunkért, de az olyan emberekért tegyük meg, akik valamilyen okból nem olthatóak.

A saját egónkon túl is kell néha látni.

5.hozzaszolo: én az egészségügyi ápolókban nagyot csalódtan. Nagyon sok butasagot,pletykát terjeszt egyik másik, engem is megtalálták és próbálták lebeszélni.

( Vérrögöm lesz, meddő leszek, meghalok, és társaival betaláltak közeli ápoló ismerőseim. Másik Állításuk szerint fém van az oltásban és a mágnes odatapad) és mindig van valami új a tasolyukban amivel próbálnak elbizonytalanítani a döntésem mellett. Nem értem hogy dolgozatnak ennyire tájékozatlanul beteg emberek között életek múlnak rajtuk.

2021. aug. 25. 13:10
 10/11 anonim ***** válasza:
#9 Milyen egészségügyi végzettségük volt? Diploma, okj vagy semmilyen (segédápoló)
2021. aug. 25. 20:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!