Azt mondja meg nekem valaki, hogy Afganisztánban, hogy-hogy nincs járvány? Egymás hegyén hátán több ezer ember, a mocsokban, mennek mentőakciókra emberek, akik behurcolhatnák a vírust és eddig semmi.
Ezt a kérdést már feltetted egyszer...
Szóval azt gondolod, hogy ahol per pillanat nincs egy normális kormányzat, a Talibán elfoglalja az összes tartományt, több százezer ember menekül előlük, az egészségügyi rendszer összeomlott (nem mintha eddig magas színvonalon működött volna...) az európaiak és az USA igyekszenek a leghamarabb evakuálni a veszélyeztetett személyeket (missziókban segítő afgánok, szellemi elit, emberi jogi aktivisták...), ott neki áll valaki szépen tesztelgetni, összeszámolni a fertőzötteket és statisztikákat készíteni?
Könyörgöm, legalább gondolkodj mielőtt felteszel egy hülye kérdést...
Már volt:
https://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__immunrendszer-ferto..
Egy új szempontot vetettél fel:
"mennek mentőakciókra emberek, akik behurcolhatnák a vírust"
- ezek katonák, akik be vannak oltva vagy már átestek a fertőzésen és sűrűn tesztelik őket. Egy normális ország nem kockáztatja, hogy a szorosan összezárt katonái között fertőzés törjön ki.
- nem járnak éjszakai buliba a helyi bárokba. A kabuli reptéren a szabad ég alatt forróságban zavargatják el az afgánokat a kifutópályáról. Így még ha fertőzöttek lennének sem adhatnák tovább a vírust.
És nem igaz az alapállításod sem:
Afganisztánban eddig 152,448 fertőzöttet találtak, 7,054 halott volt.
Nem én tettem fel azt a kérdést, nem tesztelésre gondoltam, hanem beteg emberekre, 7000 fő halott, az a 40 milliós lakosra vetítve 0.018%.
160 ezer fertőzött:0.4%
"Nem én tettem fel azt a kérdést"
Attól még elolvashatod az ottani hozzászólásokat is. És mindjárt megvan a válasz a kérdésedre.
"Nem én tettem fel azt a kérdést, nem tesztelésre gondoltam, hanem beteg emberekre, 7000 fő halott, az a 40 milliós lakosra vetítve 0.018%.
160 ezer fertőzött:0.4%"
Ezek a hivatalos adatok. Ennél jóval-jóval több eset volt, csak mivel elég elmaradott ország, így keveset teszteltek.
"hisztijárvány csak ott lehet"
A betegek hisztiből kapkodnak a levegő után, szórakozásból kérik a lélegeztetőgépet és viccből halnak meg amikor a tüdejük teljesen elroncsolódik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!