Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Mi van akkor, ha a szülő be...

Mi van akkor, ha a szülő be akarja oltatni a gyereket a gyerek viszont nem vagy fordítva?

Figyelt kérdés
Gondoljunk olyan gyerekre aki olvas híreket, aki informálódik, nem csak játszik.
2021. aug. 11. 20:16
 1/7 anonim ***** válasza:
63%
18 éves korig elvileg a szülő felelősdége. De egy mondjuk 17 éves fiataltól jó esetben kikérik a szülők a gyerek véleményét, illetve hogy mit szeretne, oltatni, vagy nemoltatni. Ha a gyerek jártasabb a témában, és az ő testéről/egészségéről is van szó, akkor is kell a szülő beleegyezése.
2021. aug. 11. 20:28
 2/7 anonim ***** válasza:
10%
Ne röhögtess már. Hol olvasott utána? Az interneten? Ott aztán nagy igazságok vannak. Eddig sem volt beleszólása egészségügyi kérdésekbe, ezentúl sem lesz. Azt kapja, amit én jónak látok. Mivel az életemnél is jobban szeretem a gyermekeim, ezért csakis a legjobbat szeretném nekik. Nem az internetről tájékozódok, hanem orvosoktól.
2021. aug. 11. 21:17
 3/7 anonim ***** válasza:
35%

#2: pont az ilyen szülőktől fordul el majd később a gyereke, ha túléli a sok hülyeséget, amit ráerőltetnek. 14 éves kor alatt ok, de miután már középiskolát elkezdi csak legyen szerintem önálló gondolata és döntése, másképp mindig kiszolgáltatott lesz, amíg talpra nem áll, szülőtől függetlenül (kivéve ha élete végééig a feneke alá van téve minden).

"Azt kapja, amit én jónak látok."

Attól még nem biztos, hogy az jó is. Jót akarsz de az a "jó" nem mindig az.

"Nem az internetről tájékozódok, hanem orvosoktól."

Akkor ez lehet bukta lesz, mert a legtöbbet csak az érdekli, hogy beoltson, aztán hogy mi lesz az oltás után már senkit nem érdekel (oltotté a felelősség, ha baja lesz akkor vagy széttárja az orvos a kezeit, jobb esetben megpróbál valamit tenni a javulás érdekében).

2021. aug. 11. 21:22
 4/7 anonim ***** válasza:
22%
Tiszteletben kellene tartani a másik akaratát és nem ráerőszakolni másra a saját véleményünket.
2021. aug. 12. 06:30
 5/7 anonim ***** válasza:
15%
Ha a gyerek akarja, de a szülő nem, akkor tiszta sor: a gyámhivatal engedélyezheti, ha a gyerek van annyira tájékozott, hogy ennek utánajárjon. Ha viszont a szülő akarja, de a gyerek nem, nehezebb ügy, mert ugye a szülő elvileg kényszerítheti, de a kapcsolatuk menthetetlenül sérül. Viszont a szülőtől lehet jogos elvárás, hogy a gyerek oltassa be magát, és ne hozzá haza a vírust akkor sem, ha a család többi tagja oltott, mert nem lehet tudni, kinél milyen erős védettség alakult ki, egy idős hozzátartozó így is veszélyben lehet.
2021. aug. 12. 08:08
 6/7 A kérdező kommentje:

"Viszont a szülőtől lehet jogos elvárás, hogy a gyerek oltassa be magát, és ne hozzá haza a vírust"

Az oltás nem akadályozza meg a vírus haza hurcolását.

Célja elsődlegesen a betegség legyőzése, enyhe lefolyással netán tünetmentesen.

Vannak akik szerint pont azért van sok eset, mert rengeteg oltott (aki észre sem veszi ha elkapta pont az oltás miatt) terjeszti

2021. aug. 12. 20:35
 7/7 Ypszilon1980 ***** válasza:

Az oltottak nem annyira fertőzőképesek, mint akik nem azok, kevesebb vírust hordoznak.

Nehéz egyébként a feltett kérdésre válaszolni. Sajnos igaz az, hogy 18-ig a szülő felel a gyerekért, ő gondoskodik róla, ő dönt helyette, de az más kérdés, hogy egy normális családban ezt megbeszélik-e egymásal. Valójában én sem igazán tudnám azt megérteni, hogy én szeretném, ha a gyerekem beoltatná magát, ő meg nem akarja, mert miért nem? Milyen okokat tudna emellett felsorakoztatni?

2021. aug. 15. 21:54

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!