Mi van akkor, ha a szülő be akarja oltatni a gyereket a gyerek viszont nem vagy fordítva?
#2: pont az ilyen szülőktől fordul el majd később a gyereke, ha túléli a sok hülyeséget, amit ráerőltetnek. 14 éves kor alatt ok, de miután már középiskolát elkezdi csak legyen szerintem önálló gondolata és döntése, másképp mindig kiszolgáltatott lesz, amíg talpra nem áll, szülőtől függetlenül (kivéve ha élete végééig a feneke alá van téve minden).
"Azt kapja, amit én jónak látok."
Attól még nem biztos, hogy az jó is. Jót akarsz de az a "jó" nem mindig az.
"Nem az internetről tájékozódok, hanem orvosoktól."
Akkor ez lehet bukta lesz, mert a legtöbbet csak az érdekli, hogy beoltson, aztán hogy mi lesz az oltás után már senkit nem érdekel (oltotté a felelősség, ha baja lesz akkor vagy széttárja az orvos a kezeit, jobb esetben megpróbál valamit tenni a javulás érdekében).
"Viszont a szülőtől lehet jogos elvárás, hogy a gyerek oltassa be magát, és ne hozzá haza a vírust"
Az oltás nem akadályozza meg a vírus haza hurcolását.
Célja elsődlegesen a betegség legyőzése, enyhe lefolyással netán tünetmentesen.
Vannak akik szerint pont azért van sok eset, mert rengeteg oltott (aki észre sem veszi ha elkapta pont az oltás miatt) terjeszti
Az oltottak nem annyira fertőzőképesek, mint akik nem azok, kevesebb vírust hordoznak.
Nehéz egyébként a feltett kérdésre válaszolni. Sajnos igaz az, hogy 18-ig a szülő felel a gyerekért, ő gondoskodik róla, ő dönt helyette, de az más kérdés, hogy egy normális családban ezt megbeszélik-e egymásal. Valójában én sem igazán tudnám azt megérteni, hogy én szeretném, ha a gyerekem beoltatná magát, ő meg nem akarja, mert miért nem? Milyen okokat tudna emellett felsorakoztatni?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!