Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Miért kell harmadik oltás is?

Miért kell harmadik oltás is?

Figyelt kérdés

Miért nem hat megfelelően 2?

Én pl 2 Pfizert kaptam tehát életem végéig termelem a tüske fehérjét.

2021. júl. 27. 14:13
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
31%

Pfitzernél se tudjuk még, meddig tart a hatása, de azért jó eséllyel legalább egy év, ha nem több. Bár az is gyengül, ha valakinek nagyon fontos, hogy ne betegedjen meg, lehet értelme a harmadik dózisnak. Vagy ha eleve gyengébb az immunrendszere. Lehetséges még, hogy idővel a meglevő védettséget hatékonyan kikerülő vírusváltozatok fejlődnek ki, akkor is kellhet újabb oltás.

De olyan is van, akinél az első két oltás után védettség nem alakult ki, nekik nyilván jól jön a 3. (és esetleg egy 4.) oltás.

2021. júl. 27. 14:53
 12/20 anonim ***** válasza:
51%
Hármas vagyok, hiába lettem leszázalékolva. Az covid oltás jelenlegi ismereteink szerint 6-12 hónapig biztosan véd xy százalékban. Utána viszont gyengül/het, eltűnhet a hatása.
2021. júl. 27. 15:25
 13/20 anonim ***** válasza:
24%

@12 nem véd semmitől, ugyanis vírus nincs, ahogy "védő" "oltás" sem. :-)

Népirtó kotyvalék az egész, a harmadikat már az elején mondták, hogy a sok marhába (belétek) fogják tömni, én meg már egy éve mondom, hogy havi szinten akarják, persze a politikusoknak nem kell, ugye. :-) És lám, azt is bejelentették.

Most meg a zsidesz mondta, hogy küldik a Biden-féle kommunista szektatagokat, hogy rádumálják az öregeket, hogy adassák be maguknak.

2021. júl. 27. 16:36
 14/20 A kérdező kommentje:
12 Felpontoztalak, hogy ne érezd magad "leszázalékolva :) De mondd meg, hogy miért kell harmadik, miért nem elég kettő? Hogy bízzak harmadikban, h már kettő nem volt elég?
2021. júl. 27. 16:41
 15/20 anonim ***** válasza:
11%

^ mert a harmadik fpgja kiirtani a sok "beoltott" marhát. :) Leírták, hogy rájöttek, hogy kell úgy ölni, ahogy a méhcsípés, és ezt ogják alkalmazni arra, hogy népesség 90%-át kiirtsák.

De hát elolvasni a saját dokumentumaikat luxus... :)

2021. júl. 27. 17:08
 16/20 anonim ***** válasza:
81%
Mert jó üzlet.
2021. júl. 27. 17:23
 17/20 anonim ***** válasza:
70%

Kérdező, alapvetően azért kell a "harmadik" oltás, mert sokan azok közül, akik kínait kaptak, valójában nem lettek védettek. Az nem mindenkinél hat. A többségnél igen, és az idősek többségénél is, és előre nem tudjuk, hogy kinél fog hatni, tehát ha nincs más, akkor érdemes kérni azt is. De most már van más, ezért akinél nem alakult ki védettség, azt érdemes újraoltani, célszerűen valami hatékonyabbal. Csak ezt nem lehet nyíltan kimondani, ezért inkább mindenkinek engedélyezték a harmadik oltást, mondván, hogy döntsön a háziorvos.

Ettől még a többszöri oltás valószínűleg jobban vagy legalább tovább véd. Gyerekként mindenkit összesen 6x oltanak be például tetanusz és diftéria ellen, és még így se adnak örökös védettséget. Kullancs-encephalitis ellen is 2 oltás kell, aztán 1 év múlva már ismétlő (aztán utána is pár évenként), de lehet 3 oltással is kezdeni az oltási sort.

2 Pfizer után nagy valószínűséggel kialakult a védettség, de az immunrendszer felejt, a védettség fenntartásához időnként ismételni kell. Másrészt pedig a vírus is változik, ha hozzáigazítják az oltást, akkor nyilván újat kell beadni. Ahogy sok más oltás esetén is.

2021. júl. 27. 21:13
 18/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm 17, nagyon szuper választ írtál!
2021. júl. 27. 21:37
 19/20 anonim ***** válasza:
64%

"Én pl 2 Pfizert kaptam tehát életem végéig termelem a tüske fehérjét."

Persze... :D

Orvos ismerősöm csinált május végén specifikus antitest tesztet, Pfizerrel oltották még januárban, mint a többi eü dolgozót. És csak valami minimális volt már benne. Valószínűleg elég egyébfüggő, hogy ez az alig kikísérletezett szer kinél mennyire működik (ahogy a többi vakcinatípusnál is).

2021. júl. 28. 14:24
 20/20 anonim ***** válasza:
0%
Ja, jó nagy baromságot írt... Dilettáns. :)
2021. júl. 28. 14:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!