Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Pfizer oltás utáni mellékhatás...

Pfizer oltás utáni mellékhatás. Aggódnom kéne?

Figyelt kérdés

24 órája kaptam meg az első oltást és a karfájdalmon kívül nem volt semmi tünetem, sőt már a fájdalom is elmúlóban van. Azt olvastam, hogy az nem jó, ha nincs semmi más tünet, pl láz, fáradtság vagy levertség érzet, mert akkor nem biztos, hogy hat az oltás, azért mert az immunrendszert nem aktiválta. 23 éves vagyok, elvileg teljesen egészséges, úgyhogy valami válaszreakció kellett volna legyen.

Szerintetek?

2021. júl. 17. 13:01
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Nincs kapcsolat az immunizacio mértéke és az oltási reakció súlyossága között.
2021. júl. 19. 12:42
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

Ne aggódj kérdező, az első oltás után úgy vettem észre, inkább ritkaság számba megy az oltási reakció. Nekem sem volt, leszámítva egy kis viszketést, és minimális izomfájdalmat abban a karomban, amibe kaptam az oltást. A másodikat tegnap kaptam, na az már emberesebb nekem, hajnal 4 óta ébren vagyok, lázam van, hidegrázás, fejfájás, szédülés, iszonyú levertség, de aludni mégsem tudok valamiért. Kiváncsi leszek, hogy most majd melyik irányba megy tovább, mert most mintha minimálisan jobban lennék, mint hajnalban/kora reggel.

Viszont, azon se lepődj meg, ha a 2. után sincs semmi extra, saját ismeretségi körömben is sok ilyen volt, és itt is látom, h sokaknak max érzékeny volt a helye. Nincs ilyen összefüggés, h ha nincs oltási reakció, akkor nincs védettség. Olyan összefüggés van, h ha van oltási reakció, akkor erőteljes ellenanyag termelésbe kezdett a szervezeted, de ez nem jelenti azt, h nem termelsz védettséget adó ellenanyagot, ha minimum 2 napig nem vagy a halálodon. :D

2021. júl. 21. 09:30
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!