Mennyi az esélye, hogy elkaptam a COVID-ot így?
- Szabad téren közel 0 az esély a fertőződésre.
- Az asztalnál vagy szemben ültek veled, és akkor volt 1 méter távolság. Vagy melletted és akkor beszéd közben ritkán néztetek egymásra: majdnem 0.
- Manapság 50 alatti a napi fertőzöttek aránya. Szorozzuk meg 10-el, mert nem mindenkit találnak meg és még 10-el, mert kb. eddig fertőzőek. Az 5ezer/10milló=0,0005. Ennyi a valószínűsége, hogy egy véletlenszerűen kiválasztott ember fertőzött. Azt mondod, hogy ilyenekből találkoznak a testvérek ezrekkel mindennap (ami szerintem túlzás). És egy jegyszedő nincs igazán olyan kontaktusban, hogy fertőződjön. Szóval annak a valószínűsége, hogy a testvérek fertőzöttek kb. 0.
Ezt a sok 0-át kell összeszorozni, hogy megkapd annak a valószínűségét, hogy elegendő vírust nyeltél be.
És akkor még ott van a 95%-os valószínűség, hogy az oltás kiváltotta immunitás nem hagyja avírust elszaporodni.
Egy olyan ember mellett laktam oltatlanul aki igazoltan covidos volt.
Csináltattam jóval utána tesztet negatív. Természetesen a kontakt kutatás odáig nem jutott el, hogy megkérdezzék tőle kivel él. Karantént nem kapott.
A barátnője akivel a pozitív teszt előtt együtt volt szintén negatív és oltatlan.
Ezek után mi a frásztól beszélünk?
Hát nem kizárt, hogy elkaptad. Oltással csak nem leszel úgy ki ez esetben.
🤞
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!