Egy barátomnak nem volt különösebb gondja, megkapta az oltást, pár héttel később egyre rosszabbul érzi magát??
Az említett barátnak kicsit kövesedett a gerince, ezért nem tud teljesen, csak egy bizonyos szintig lehajolni és asztmás. Ezzel a két dologgal mióta megszületett, együtt él. Mióta megkapta az oltást jobban fullad, nehéznek érzi a mellkasát, sokszor elkezd szédülni és fejfájások gyötrik.
Amikor orvoshoz akart menni hogy ezt jelezze, az annyit reagált neki, hogy "Megkaptad az oltást nem? De! Akkor menj fürdőzni és hagyj engem dolgozni."
És így kéne beoltatnunk magunkat? Hogy rosszabbul lehetünk, higy az orvos rá szarhat a fejünkre?
Egyébként is, minek a 2 oltás? Vagy egyáltalán az oltás maga?
Úgy tudom, az első oltás csak a tüneteket tünteti el, azaz covidos is lehetek, nem fogok tüneteket produkálni, tehát még beazonosithatatlanabb lesz bennem a covid. A második oltás meg... Immunitás? Akkor mivan?
A FOSZ oklevél átadó hamarosan meg fog történni és CSAK oltottak mehetnek, de ők is maszkban, fertőtlenítéssel, X méter távolságtartással, akkor mivan? Minek ez az egész? Ha én *védett* vagyok az oltás miatt akkor mások nem? Ha igen, minek kellenek ezek a felesleges intézkedések? Mintha esőkabátot húznék a napolaj használata után...
Az első oltás és a második oltás is immunitást ad.
Mindkettővel megfertőződhetsz, mindkettővel lehetnek tüneteid, mindkettő után csökken a valószínűsége, hogyha elkapod a covidot, akkor továbbadod vagy kórházba kerülsz és meghalsz vagy szövődmény alakul ki. Mindháromnak van valószínűsége.
Ahhoz tudnám hasonlítani, hogyha elmész sziklát mászni és rossz az idő, akkor nagyobb a valószínűsége, hogy lezuhansz és meghalsz, de nem biztos, rengeteg ember lejut ilyen időben is a hegyről. Míg ha süt a nap, jó idő van, akkor, ha ugyanazokat az embereket viszed végig ugyanazon az útvonalon, nagy valószínűséggel többen fogják túlélni, mint az első esetben.
Ezért mehetnek el a FOSZ oklevélátadóra azok, akiknél süt a nap (ergo be vannak oltva).
Ha a barátodnak ilyen problémája van, akkor keressen egy normális háziorvost, ha nagyon rosszul van, akkor menjen be a sürgősségire vagy magánba, ha ki tudja fizetni. De amúgy nem tudom feltűnt-e, hogy iszonyú meleg van, simán lehet attól is baja.
"hülye volt"?
Csak akkor mehet nyaralni, ha oltást kap.
Csak akkor ülhet be bárhova, ha oltást kap.
Csak akkor mehet diplomaosztóra, ha oltást kap.
Csak akkor tehet meg számára fontos, megszokott dolgokat, ha oltást kap.
Akkor miért ő a hülye, ha ráerőltetik az emberre? Ki a szentf*szom beszélt itt a sajtóról, meg "kilóra megvett orvosokról"?
Térj már észhez és nézz körül, te baromállat, aztán hülyézd le a másikat!
Főleg ha a saját magad válaszának adsz igazat, mert név nélkül könnyű azt tenni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!