A barátom titkolja előlem, hogy jelentkezett az oltásra. Mástól tudom... Nekem nem mondja el és ez nagyon bánt. Mit kellene tennem? Ha szóba hozom a témát akkor tereli rögtön és nem akar beszélni róla
Biztos van oka rá.
Te oltásellenes vagy?
Vitatéma nálatok? Zavar, ha beoltatja magát?
Ne bántson. Legyél megértő. Ez az oltás-téma olyan, mint a politika, legalábbis úgy kell kezelni. Ha te nem oltatod be magad, az a te döntésed. Véleményt tudsz ezzel kapcsolatban nyilvánítani, azonban nem döntheted el,hogy ki oltassa be magát és ki nem. Mond meg neki, hogy nem fogsz rá haragudni és elfogadod, támogatod a döntését. Én nem hagynám annyiban, mert nem jó jel, ha nem meri elmondani. Csak ne erőltesd, csak finoman kérdezgesd!
"A barátom titkolja előlem, hogy jelentkezett az oltásra."
Ez ön magában nem baj, de jelez valamit. Csak az lehet a magyarázat, hogy olyan helyzet alakult ki nálatok, ami miatt úgy érzi, nem lehet egy dologról a Tiedtől eltérő véleménye.
El kellene elgondolkodnod, hogy ez hogyan alakult ki.
Egy kiegyensúlyozott kapcsolatban lehetnek véleménykülönbségek. Az egyik fél lehet akár Orbán, a másik Gyurcsány párti. Csak hogy a legszélsőségesebb, szinte utópikus dolgot mondjam.
És lehet bármiről vitázni. De az a lényeg, hogy ha mindkét fél elmondta az érveit, nyitva kell hagyni a lehetőséget, hogy a másik továbbra is marad a véleménye mellett és mást gondoltok jónak. Nem a meggyőzés, a másik legyőzése a cél.
A valóban mindkettőtöket érintő dolgokban meg közbenső megoldást, kompromisszumot kell találni. (Az hogy az egyik fél beoltatja magát, nem tartozik ezek közé.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!