Mennyi idő alatt éri el a "piros" csík a szívemet fertőzés esetén?
Nem azt mondtam, hogy nem létezik, hanem azt, hogy egyáltalán nem biztos, hogy jelentkezik a fertőzés jeleként!! Lehet, hogy nincs semmi jel max. vörös seb; letelik a lappangási idő és addig röhögsz a világba, hehe, megúsztam - aztán HOPPÁ: egyszercsak elkezd fájni, görcsölni az arcod a nyakad, majd a dascendáló görcsös állapot egyre lejjebb halad a törzsed irányába, úgy, hogy hanyttfekvő állapotból felmész hídba tőle, a gerinced kettétörhetik a saját izmaid a görcsroham közben.
A kérdezőnek: REMÉLEM MÁR BEADATTAD A SZÉRUMOT, MERT A PIROS CSÍK HIÁNYA MÉG EGYÁLTALÁN NEM JELENT FERTŐZÉSMENTESSÉGET!!!
Akkor is adassam be a tetanuszt ha tavaly ilyenkor kaptam?
de gondolom a seben fogom látni ha vmi nem stimmel...?!
Abból van itt a félreértés, hogy keveritek a tetanuszt a vér elfertőződésével. A tetanusznál nincs piros csík, az elfertőződésnél van (de nem mindig!). Akinek a tetanusz oltástól elmúlt a piros csíkja, annak írom, hogy ilyen sérülések esetén az orvos kombinált oltást szokott beadni, amiben nem csak tetanusz oltás van, hanem minden más is.
Ezt azért tudom, mert nekem is volt piros csíkom, és évekig én is azt hittem tetanuszom volt (és hogy tetanusz oltást kaptam), amíg egyszer egy orvostanhallgató fel nem világosított.
A valódi tetanusz első tünete a szájzár, azaz a száj körüli izmok begörcsölnek, amitől nem tudsz beszélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!