Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Aki kb otthon maradt, az nem...

Aki kb otthon maradt, az nem kapta el?

Figyelt kérdés

Ti hol és hogyan kaptatok el a covidot?

Arra vagyok elsősorban kíváncsi, hogy aki csak heti 1-2x ment boltba meg szabadba sétálni, nem forgalmas helyre néha, és minden erintkezest minimalizalt, azok között van-e, aki még így is elkapta.

De bármilyen sztori jöhet.

2021. máj. 23. 10:08
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
Napon többször jártam boltba, közben melóba mióta ez van. Egyszer sem sikerült elkapnom a vírust 🤷‍♂️
2021. máj. 24. 08:34
 12/13 anonim ***** válasza:
93%

Tavaly február végén voltam utoljára beteg kb 3 napot, láz se volt, csak torokkaparás, köhögés, fáradtság, gondolom az volt.

Itthonról dolgozunk, de tavaly tavasz óta rendszeresen megyünk boltba én vagy a férjem hetente többször, be a belvárosba, tavaly kirándulni is voltunk sokat (főleg túrázni), nyáron Horvátországban nyaraltunk. Ősszel-télen kivizsgálásokra kellett mennem magam illetve a háziállatunk miatt. Hetente többször rohantam ezért mindenféle orvoshoz, vártam a várókban óra hosszákat.

Volt egy idő hogy kéthentente jártam masszázsra mert be volt állva a hátam az idegtől.

Január-február megint kivizsgálásokkal telt. Februártól rengeteget sétálok (külkerület, nem annyira forgalmas helyeken).

Mostanában is járnom kell mindenféle kezelésre (fogorvos, pajzsmirigy gondok) magán és állami rendelőben vegyesen. Ja és ehhez BKV-t használok leginkább.

Maszkot viselem ahogy kell jobbára, kültéren ha fulladok vagy zihálok már akkor lehúzom az orromról (vagy hát lehúztam, végre lehet lélegezni megint). Ha eszembe jut, fertőtlenítem a kezem, főleg BKV után, de nem betegesen.

Még csak egy torokkaparást nem kaptam el tavaly március óta.

Ezzel nem azt mondom hogy a vírus nem létezik, csak hogy én nem kaptam el semmit.

Mindenkinek saját belátása, de szerintem ezen a ponton nem kellene már a boltba lemenéstől, meg szabad levegőn sétától is rettegni (szabad levegőn amúgy is igazolták, hogy nem terjed annyira, ahogy eleinte gondolták).

2021. máj. 26. 16:53
 13/13 anonim ***** válasza:
48%
Mi jartunk mindenhova amig lehetett. Nyaralni kulfoldon voltunk tavaly, 2x is. Itthon is utazgattunk mindenfele. Dolgozni vegig jartunk (Budapest, en foleg tomegkozlekedessel, parom autoval).Jartunk szorakozohelyekre rendszeresen, amig be nem zartak oket, ott maszk sem kellett, aztan otthoni osszejovetelek voltak. En vegig jartam gymbe (versenyengedellyel), ott nem kell maszk. En kerulom a maszkot ahol lehet. BKV-n meg boltokban sem hordtam oktoberig, aztan is csak azert, mert muszaj volt. Parom sebeszmaszkot vesz, ha kell, en kipreparaltat (a belso ket reteget kiszedem). Parom munkahelyen ajanlott (nem nagyon hordjak), nalunk nem kell. Senkivel nem tartok tavolsagot, aki nem akar es mindenkivel talalkozom, aki szeretne. Nem fertotlenitek semmit (csak az amugy is szokasos takaritas, kezmosas, semmi extra). Nem kaptuk el a fertozest, vagy nem vettuk eszre. Teszten sosem voltunk. Mindkettonk munkahelyen volt fertozott, csaladban es baratok kozott is. Ezek nagyresze tunetmentes volt, teszttel derult ki. Egy kisebb resze enyhe tunetes. Egy part ismerek (parom unokatestvere es a felesege), akik gyakorlatilag egy eve nem nagyon jarnak sehova, az utobbi honapokban pedig vegig otthon ultek (kertes haz) csak boltba mentek ki nagy ritkan, de foleg rendeltek, ffp2es maszkot hordtak, ha kimentek vagy ha jott a futar es allitolag mindent fertotlenitettek, ami bejutott a hazba (bar ezt nehezen tudom elkepzelni). Most tavasszal lettek betegek, mindketten egyszerre. Kozepsulyos fertozes volt, otthon hevertek ki.
2021. máj. 28. 04:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!