Melyik Covid-19 oltassal oltakoztatok, vagy fogtok oltakozni a kovetkezo napokban?
Az "Oltakozni" szot legyszi ne hasznald mert nagyon hulyen hangzik!
Egyebkenk a valaszom, semmivel...en nem oltatom be magam amig nem kotelezo. Kulfoldre is mehetek teszttel.
Es mar annyian be vannak es lesznek az elkovetkezo 2-3 honapban oltva, hogy ha valoban hatasos akkor kijelenthetik a pandemia veget. Azaz osztol!
Ha meg nem hatasos, akkor miert mergezzem magam?
Egyebkent nem vagyok oltasellenes, sot koszonom a sok embernek, hogy beoltottak magukat:)
Nem cigizem :)
Te "ugy tudod" hogy semmi veszelyes nincs az oltasokban.
:))))
Te ugy tudod, mert azt hallottad!!! Nem tudod hanem azt hiszed. Kulonbseg!
Nem tehetek róla, de az évezred legnagyobb nonszensze, hogy laikus magánember vakcinát választ. Ugyan mégis mi alapján? Melyiknek hangzik jobban a neve????
Ez úgy lenne korrekt, ha egy alapos orvosi állapotfelmérés eredménye és az összes testi adottság tükrében szakorvosi javaslatra születne meg a döntés, hogy melyik vakcina a tuti az illetőnek. Így kb oroszrulett.
16-os vagyok. 17-es kommentre reagálnék. Leírnám, hogy én miért a Pfizer mellett döntöttem végül. Mint említettem, Modernára és Janssenre amúgy sem volt lehetőségem (sem háziorvosnál, sem oltóponton) úgyhogy ez a 2 ki volt zárva. Az AstraZeneca esetében őszintén szólva a mellékhatások ijesztettek el, meg nagyobb biztonságban éreztem volna magam ha 1 hónap eltéréssel kapom meg a 2 vakcinát. Igaz, hogy az Astránál kifejezetten ajánlott is többet várni, de valahogy mégis nagyobb biztonságérzetet ad számomra ha kevesebbet várok. Azér nem vetettem el teljesen az Astrát sem, de nem tudtam dönteni, hogy Sinopharm vagy Astra legyen. A Sinopharmon azért gondolkodtam, mert mivel fiatal vagyok, ezért engem nem rémített el az, hogy esetleg az időseknél kevésbé hatásos vagy hogy az ő esetükben még nem annyira kivizsgált, illetve itt 1 hónap telik el a 2 dózis között, ez nekem jónak tűnt. Ami miatt meg mégse voksoltam teljesen a Sinopharmra, az az, hogy az alapbetegségeim nincsenek/nem voltak teljesen rendben tartva és elvileg akkor adható a Sinopharm ha teljesen rendben vannak a betegségek.
Mivel mindkettőnek láttam előnyét és hátrányát, ezért vettem fel a Pfizert amikor lehetett.
Több orvos véleményét kikértem, de mindenféléket mondtak. Valaki azt írta, nyugodtan adassam be a kínait. Én ebben őszintén szólva az alapbetegségeim miatt kételkedtem, hiszen nem voltak/nincsenek totál rendben kezelve és ez mindenhol ott szerepel, hogy ez a vakcina akkor adható be, ha minden rendesen kezelt. Olyan is volt, aki meg kifejezetten a Modernát vagy Pfizert javasolta nekem az egészségi helyzetemet ismerve.
Szóval nálam például ilyen szempontok voltak...
Nem biztos, hogy mindenki az alapján dönt, hogy melyiknek milyen a neve...
Én nem vagyok az a fajta, aki divatból dönt valami mellett vagy ellen.
Szerintem fontosabb a járvány megállítása és a saját életünk védelme és a szeretteink védelme mint hogy divatból a legmenőbbnek tartott vakcinát adassuk be.
Abban igazat adok, hogy valóban jó lenne alapos orvosi állapotfelmérés és orvosi javaslat, ez lenne a legnormálisabb.
Persze olyan is van, hogy valaki már minden tünetre ráfogja, hogy a vakcina okozza, aztán amúgy egyáltalán nem biztos. Ez elég túlzás.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!