Koronavírus utáni furcsa szagok és ízek mikor múlnak el?
Figyelt kérdés
2021. december 23-án volt az első koronavírusos tünetem, több, mint 1 hónapig nem éreztem ízeket. Utána kb. minden visszajött aztán azután egy hónappal körülbelül, tehát márciusban valamikor elkezdtem egyfajta szagot érezni kb úgy mindennek, aminek erős, főleg fűszeres szaga van. Vonatkozik ez húsokra, fűszeres ételekre, sőt, még a székletem is mindig ugyanolyan kellemetlen szagú. Tudom, az amúgy is kellemetlen, de ez így furcsa. Aztán most május másodika óta pedig érzek még egy szagot, ami pedig inkább a kevésbé erős illatú/szagú dolgoknál van jelen, pl frissen mosott, enyhén mosószeres illatú tányérok olyanok, vagy a yorki kutyám... 13-án kaptam az első oltásomat, Moderna, azóta (talán) az ízek is elviselhetetlenek. Már kb nem tudom megenni a húsokat, ma pörköltet ettem, és hányinger lett a vége. Mikor fog ez elmúlani? Egyáltalán elmúlik?2021. máj. 18. 14:57
21/21 anonim válasza:
Én kaptam el a barátomtól. Nekem mostanában elég jó. A parfümjeimet újra teljesen érzem, de az ételek/italok nem a régiek. Már nem zavar a fokhagyma a kajában, a sült krumpli is újra finom (büdös zokni szaga volt 😅) de van, aminek furcsa még kicsit a szaga. Van, amit még nem érzek abszolut, a bűzöket leginkább (volt, hogy a kaja sokáig a frizsiben állt, elkezdtem enni, fel sem tűnt, hogy nem ok. A barátomat szólt, hogy azt már inkább ne egyem meg... ) Pedig lassan 11 hónapja. Kár, hogy az oltás nem hozta vissza. Valami változások/mellékhatások vannak az oltástól?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!