Ha egy noben benne van a herpesz virus (ami az ajkakon jon ki), automatikusan "atoroklodik" a gyerekeire?
Nem öröklődik.
Viszont ha aktív nemi herpesze van és hüvelyi úton szül, akkor a születő baba elkapja tőle. Ezért aktív nemi herpesszel csakis császármetszéssel szabad szülni.
Szia!
Nekem is gyakran volt fiatalabb koromban herpeszem,nagyon gyenge volt az immunrendszerem,de főleg idegi alapon jött ki.
Ha aggódtam valamiért,vagy féltem.
24 éves voltam,amikor megszületett a kisfiam,szülés után először akkor jött ki a herpeszem,amikor a kisfiam elkapta a rota vírust,és napokig nem aludtunk miatta,csak ment a hasa és hányt.Így akkor neki is legyengült az immunrendszere,és elkapta tőlem a herpeszt,ekkor volt szegénykém 7 hónapos.
Most 6 éves,amikor elkezdtünk bölcsibe járni,gyakran kijött neki,az oviba járáskor már lecsökkent évi 3-4 alkalomra.
Tavaly elvittem homeopátiás orvoshoz,kaptunk bigyót,amit heti 2x kell adnom neki,így tünetmentes.
Ő is olyan,mint én,"érzelmi alapon" jön ki nála is(pl.ha mondom,hogy megyünk a nagyszülőkhöz,annyira boldog,hogy kijön a herpesze,de kijött akkor is,amikor valami miatt nem akart oviba menni)
Csak azért írom le ilyen hosszan,hogy fel tudj készülni.
Ha esetleg kijönne a herpeszed,vegyél arcmaszkot,ha a baba közelében vagy.
A második babám 2 hetes volt,amikor gyermekágyi lázam volt,akkor kijött a magas láztól,de a pici nem kapta el,mert volt itthon maszk
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!